Akryl Fasademaling Hvit Midun

ART.NR: 194022
Midun Akrylatmaling er en vannbasert, fargebestandig dekkmaling av meget høy kvalitet, beregnet for trefasader.
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Akryl Fasademaling Hvit Midun

Midun akrylmaling er en vannbasert, fargebestandig dekkmaling av svært høy kvalitet beregnet på trefasader. Når arbeidet er utført riktig, beskytter malingen fasaden i opptil 15 år. Årsaken er at malingen danner en vannavvisende film på treet og inneholder beskyttelse mot alge- og muggangrep. Malingen er også litt elastisk for å forhindre sprekker og sikre en jevn beskyttelse av overflaten.

Smarte maletips

Start alltid med å lese gjennom bruksanvisningen på malingsspannet, og husk å være nøye fra begynnelsen av. Godt verktøy og grundig forarbeid legger grunnlaget for et vellykket maleresultat. Luft- og overflatetemperatur er også viktig for sluttresultatet. Ikke mal dersom det er kaldere enn åtte grader. Husk alltid å kontrollere fuktighetsinnholdet i treverket før du maler. Det bør være på maksimalt 16 %.Dekk til og masker alle detaljer på huset som ikke skal males og beskytt vekster inntil huset med beskyttende plast. Husk at mange trær og busker som vokser på og i nærheten av huset skaper et skyggefullt og fuktig miljø som stimulerer veksten av alger og mugg. Dette gjelder særlig for nord- og østsiden av huset, som oftest er i skyggen. Et tips er derfor å fjerne trær, busker og andre høye vekster som står inntil veggene.Underlaget skal være rent, tørt og fettfritt før maling. Tidligere malte overflater vaskes med fasadevask, og løs maling slipes eller skrapes av. Renskrapede overflater grunnes deretter med Midun Tregrunning Ute. Nye treoverflater behandles først med Midun Grunningsolje på utsatte steder, deretter males hele overflaten med Midun Tregrunning Ute. Det gir de beste forutsetningene for maling med akrylmaling.

Maling

Husk å ikke male direkte i solen eller på solvarme overflater. Mal heller ikke dersom det er fare for regn i løpet av det neste døgnet eller dugg innen 1-2 timer fra malingen er avsluttet. Mal ferdig hele overflaten to ganger med en helt syntetisk pensel for et godt resultat. 1 liter maling er normalt nok til 8-10 m². Akrylmalingen er overmalbar etter ca. 3-4 timer.

Etter maling

Tørk nøye av pensler og verktøy før du rengjør dem i vann. Lukk boksen/spannet godt etter bruk.

Vær snill mot moder jord

Ikke hell malingen ut i avløpet. Årsaken er at det kompliserer renseprosessen i renseanlegget. Overlat malingsrester, tomme bokser og løsemidler til miljøstasjonen/gjenvinningsanlegget i kommunen din.

194092 - AKRYLMALING

Midun Basic akrylmaling er en vannbasert dekkmaling for trefasader. En ren akrylmaling som beskytter fasaden mot vær og vind. Inneholder beskyttelse mot alger og soppangrep på treverket. Årsaken er at malingen danner en vannavvisende film på treet og inneholder beskyttelse mot alge- og muggangrep.

Smarte maletips

Før maling

Start alltid med å lese gjennom bruksanvisningen på malingsspannet, og husk å være nøye fra begynnelsen av. Godt verktøy og grundig forarbeid legger grunnlaget for et vellykket maleresultat.
Luft- og overflatetemperatur er også viktig for sluttresultatet. Ikke mal dersom det er kaldere enn åtte grader. Husk alltid å kontrollere fuktighetsinnholdet i treverket før du maler. Det bør være på maksimalt 16 %. Dekk til og masker alle detaljer på huset som ikke skal males og beskytt vekster inntil huset med beskyttende plast. Husk at mange trær og busker som vokser på og i nærheten av huset skaper et skyggefullt og fuktig miljø som stimulerer veksten av alger og mugg. Dette gjelder særlig for nord- og østsiden av huset, som oftest er i skyggen.Et tips er derfor å fjerne trær, busker og andre høye vekster som står inntil veggene. Underlaget skal være rent, tørt og fettfritt før maling. Tidligere malte overflater vaskes med fasadevask, og løs maling slipes eller skrapes av. Renskrapede overflater grunnes deretter med Midun Tregrunning Ute. Nye treoverflater behandles først med Midun Grunningsolje på utsatte steder, deretter males hele overflaten med Midun Tregrunning Ute. Det gir de beste forutsetningene for maling med akrylmaling.

Maling

Husk å ikke male direkte i solen eller på solvarme overflater. Mal heller ikke dersom det er fare for regn i løpet av det neste døgnet eller dugg innen 1-2 timer fra malingen er avsluttet. Mal ferdig hele overflaten to ganger med en helt syntetisk pensel for et godt resultat. 1 liter maling er normalt nok til 6-8 m². Akrylmalingen er overmalbar etter ca. 8-12 timer.
Vis mer
Varemerke Midun
Leverandørens artikkelnummer 194020