POREDRENERINGSPLATE 100 MM

1200x750x100mm, selges i pakke à 4,5m2
Artikkelnummer: 61020006
Vekt: 8.55
Dreneringsplate er en drenerende og isolerende plate laget for å brukes utvendig under bakkenivå på kjellervegger og grunnmurer, eller som isolering i bakke.
Tilgjengelig Bestillingsvare
Frakt kan tilkomme
Sendes innen
5-10 hverdager
1499   kr /m2
st
POREDRENERINGSPLATE 100 MM
Dreneringsplate er en drenerende og isolerende plate laget for å brukes utvendig under bakkenivå på kjellervegger og grunnmurer, eller som isolering i bakke. Dreneringsplaten er et selvsagt valg når man graver opp og drenerer på nytt rundt eldre hus. Platen er varmeisolerende, drenerende, kapillærbrytende, demper for støt, miljøvennlig og typegodkjent. Platen leder fukten ned til dreneringsrør. Ettersom platen også isolerer grunnmuren blir den bærende konstruksjonen varmere. Dreneringsplaten består av ekspandert polystyren (EPS) og bindemiddel. Materialet er godt utprøvd og dokumentert siden det ble utviklet på midten av 1960-tallet. Platen er enkel å bearbeide og kappes med vanlig håndsag.

Montering

Platene punktlimes mot kjellervegg med festemasse eller festes med isolasjonsholdere. Dreneringsplaten skal beskyttes med fiberduk før jorden fylles tilbake. Over platen monteres dekkende dekkstrimmel ca 100 mm under kommende bakkeplan. Avhengig av målet finnes en rekke ulike monteringsalternativer. Alle punkter må gjennomføres for å få et fullgodt resultat. Ved montering av doble dreneringsplater legges det andre laget med forskjøvet skjøt hele veien.

Husk!

Dreneringssystemet skal stoppe ca en dm under endelig bakkeplan. Den ferdige bakken skal helle fra huset 1:20. Dreneringsrørets overkant skal ligge på nivå med sålens underkant. Takavrenningssystemet må aldri kobles sammen med dreneringsrørene, men ledes bort i et overvannsrør. Minst halvparten av gammel asfalt skal bort fra kjellerveggens ytterside.

Tekniske data

Tykkelse: 100 mm
Bredde: 750 mm
Lengde: 1200 mm
Mengde: 4,5 kvm/pkt
Trykkfasthet: 60 Kpa
Raske fakta
Leverandørens artikkelnummer 1003
Varemerke Bison