Dykkert hvit

40x1,7, 150stk
Artikkelnummer: 22417
Vekt: 0.13
Firkantspiker har riflet skaft og flatt hode. Den brukes bl.a. til ytterpanel og stakitt i impregnert treverk eller der det krever en innfesting som er sikker og har lang holdbarhet.
Velg butikk for å se lagerstatus
Sendes innen
1-3 hverdager
Klikk & hent
Fra
49 95 kr /stk
stk
Dykkert hvit

Spiker eller skrue

I dag finns det spiker og skruer for nesten alle tilfeller. Men generelt kan man si at skruer er mer stille, beveger seg mindre og det er lettere å reparere feil. Derimot så pleier skruer å være dyrere enn spiker, og krever en skrutrekker. Om du er usikker på hvilken spiker/skrue som passer materialet du skal bruke så spør noen som vet før du handler.

Egenskaper

Firkantspiker har riflet skaft og flatt hode. Den brukes bl.a. til ytterpanel og stakitt i impregnert treverk eller der det krever en innfesting som er sikker og har lang holdbarhet. Trådspik er spiker som er fremstilt av metalltråd, til forskjell fra smidd spiker. Firkantspiker er det vanligste spikerslaget til å fuge sammen tre.

Å tenke på

For beste holdfasthet, ved spikring av tre mot tre, bør spikeren trenge in i underlaget minst to og en halv ganger tykkelsen på det materialet som det skal festes i. Om underlaget ikke er tilstrekkelig tykt, og du ikke vil bøye spikerne på baksiden, så bør du bruke skrue. Ved skruing pleier man å si at skruen skal være dobbelt så lang som tykkelsen i materialet man skal feste.

Når du spikrer utendørs bør du som regel bruke varmforsinket spiker. I andra spesielt utsatte tilfeller bør du velge rustfri spiker. Man skal også unngå å blande ulike metaller med hverandre, f.eks. lettmetallspiker på kobberplate.
Raske fakta
Leverandørens artikkelnummer 01925040171V
Forsenket Nei