Furugulv 14x110

UTGÅENDE
Artikkelnummer: 08914110
Vekt: 0.74
Om vårt trevirke
Byggmax’ trevirke leveres i varierende lengder på mellom 2,7 m og 5,4 m med 30 cm intervaller.
Vær oppmerksom på at det kan være forskjellig fra butikk til butikk hvilke lengder som finnes på lager.

Byggmax’ massive tregulv er produsert av nøye utvalgte råvarer som er spesialtørket for sitt formål og pakket i plastfolie. Tre er et levende materiale som tilpasser seg omgivelsene.
Velg butikk for å se lagerstatus
Sendes innen
2-5 hverdager
Fra
215   kr /lm
lm
Furugulv 14x110

Et levende materiale

Byggmax’ massive tregulv er produsert av nøye utvalgte råvarer som er spesialtørket for sitt formål og pakket i plastfolie. Tre er et levende materiale som tilpasser seg omgivelsene. Til tross for emballasje, må gulvet håndteres forsiktig ved transport og lagring og må ikke utsettes for fukt eller væte.

Tenk på at

I gulvet kan det forekomme kvist og sprekker i endene. Bitene er allikevel aldri sprukket helt igjennom og har heller ingen store kvisthull. Noe kapp må medregnes.

Lagring og akklimatisering

Før gulvbordene legges, bør de lagres. Dette skjer uten plast i et tørt og veltemperert rom i 3-4 døgn.

Relativ fuktighet varierer med årstidene og har sammen med romtemperatur avgjørende betydning for gulvets stabilitet. En relativ fuktighet på 40-60 % og en innetemperatur på ca 20 grader gir et stabilt gulv.

Ved legging av gulv i forbindelse med nybygg bør gulvbordene lagres i plasten til miljøet er tørt og varmt. Et nybygd hus har ofte tre og betong som ikke er helt ferdigtørket. Byggefukt kan også oppstå som følge av maling og tapetsering.

Underlag

Et 25mm furugolv fra Byggmax er beregnet for montering direkte på bjelkelag. Sentrumsmålet på bjelkene skal være 60 mm. 14 mm gulv skal monteres ”flytende” (med lim). Underlaget kan være gulvsponplate, betongplate eller et undergolv av tre. Metoden passer best i rom som er permanent oppvarmet.

Underlaget må være tørt, plant, fast og rent. Fuktsperre skal alltid benyttes. For å hindre klapringslyd, benyttes underlagsskum eller underlagspapp for å dempe trinn. På betonggulv uten gulvvarme kan man legge kryssfiner- eller gulvsponplater for å få et underlag det kan skrus i.

Spiker, skruer eller lim

Før du legger gulvet må du bestemme deg for om gulvet skal spikres, skrus eller limes. Kombiner aldri skruer med lim av de langsgående skjøtene. BYGGmax anbefaler at det 25mm tykke furugulvet skrus. Gulvbordenes kortender bør dog limes for å få så tette skjøter som mulig. Et flytende gulv (limt gulv) utgjør et sammenhengende flak og kan kun anbefales på mindre flater (inntil 15kvm). Flytende gulv krever full frihet og plass til å bevege seg etter årstidenes varierende luftfuktighet. Tunge møbler og annen innredning kan hindre gulvets bevegelser og medføre store sprekker. Ett limt gulv krever erfaring og kunnskap og bør derfor legges av fagmann.

Gulvvarme

Gulvvarme i kombinasjon med tregulv kan innebære problemer. Da er det ekstra viktig at gulvbordene akklimatiseres ordentlig og får en så lav og jevn fuktkvote som mulig. For å sikre best mulig ventilasjon og formstabilitet er baksiden av gulvbordene utstyrt med ventilasjons- og stabiliseringsspor.

Leggeresultat

For å få best mulig leggeresultat, kan du påverke dette selv ved å gjøre en egen sortering. Legg de bordene du synes er finest der de er mest synlige, og de du liker minst der de synes minst. Gulvet bør vanligvis legges slik at lyset fra vinduet går i samme retning som gulvbordene. Slik unngås uønskede skyggeeffekter. For å få et slett og vakkert gulv anbefaler BYGGmax at gulvet slipes eller pusses lett. Mange synes at dette er unødvendig, men det endelige resultatet blir bedre.

Vent med slipingen til gulvet er ordentlig akklimatisert og eventuelle kapninger har gått seg til.

Etterbehandling

Gulvet kan anvendes som et gammaldags, ubehandlet tregulv, men det anbefales at man behandler det. Du kan lakkere, lute, såpebehandle eller olje gulvet. Da man anvender metoder som innebærer at gulvet utsettes for fukt, skal man ta i betraktning at tre er et levende materiale og at fuktning medfører en risiko for svelling/ krymping. Behandlingen bør derfor være så skånsom som mulig.

Ved lakkering er det viktig å tenke på at man alltid må bruke løsemiddelbasert lakk som IKKE limer (for eksempel klarlakk glans 30, eller klarlakk glans 90). Å bruke en vannbasert parkettlakk på ditt massive furugulv medfører risiko for store skader på gulvbordene..
Raske fakta
Leverandørens artikkelnummer Nei
Overflatebehandlet Ubehandlet
DIY Category Houses & Holiday houses