Kundeservice

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundeservice

23966900
  • Prisløfte
  • Rask leveranse
  • Over 35 000 varer

Se lager og fraktkostnad

Norgeskart

Vareinformasjon

Robinia mattlakkert 3-stav
Et parkettgulv av robinia som er varmebehandlet, slipt og mattlakkert. Gulvet inneholder 100% FCS-sertifisert treråvare og legges fort og enkelt takket være klikk-systemet G5 som gir stabile skjøter med minimal anstrengelse.

Varmebehandling


Dette gulvet er behandlet med høy temperatur som gir det en mørkere fargetone. Dessuten gir det også den fordelen at gulvets øverste lag blir gjennomfarget og holder samme farge hele veien gjennom, og ikke bare på overflaten. Det betyr at om du sliper gulvet etter noen år vil det likevel beholde samme farge. Ytterligere en fordel er at treet blir tørrere og mer stabilt.

Hurtigfakta


Tykkelse: 13,5mm
Lengde: 2200mm
Bredde: 180mm
Antall bord per pakke: 8st
Vekt per pakke: 23,49 kg
Kvadratmeter per pakke: 3,17 m²


Leggeanvisning


Relativ luftfuktighet og akklimatisering
Relativ luftfuktighet (RH) er en verdi på hvor mye fukt en gitt mengde luft inneholder. Når den relative fuktigheten i luften overstiger 100% blir den overflødige fukten til vann. Både gulv, andre trebaserte materialer og folk, drar nytte av en relativ fuktighet mellom 30-60%, som det derfor bør være innendørs i ditt hjem. Før gulvet legges, bør det gulvbordene hvile i rommet i 48 timer for akklimatisering.

Legg parkett på betong


Ujevnheter


Start med å se etter om det er ujevnheter i betonggulvet. Om du finner noen kan du enten slipe gulvet eller flytsparkle det. Velger du å slipe er det betongslip som gjelder. Deretter må alt slipestøv fjernes med en støvsuger.

Om du velger å flytsparkle må gulvet aller først primes med betongprimer. Den er tettende for små porer og ujevnheter, og gjør forholdene optimale for sparkling. Når det er primet helles eller pumpes sparkel ut over gulvet. Eksakte blandings- og påføringsforhold står beskrevet på innpakningen. Sparkelmassen flyter ut av seg selv, men man kan hjelpe til med en tannsparkel.

Underlag


Når gulvet er slipt eller flytsparkelet har tørket, legges det ut aldersbestandig plast som beskyttelse mot fukt. I en kjeller kan man bruke fuktisolasjonsmatte som gir en enda bedre fuktbeskyttelse. Skjøtene tapes og om man bruker aldersbestandig plast brettes kantene opp et lite stykke langs veggene for å forhindre at enden på parketten angripes av fukt (plastbrettene klemmes senere fast bak listene når de spikres på plass). Når plasten er på plass legges lumppapp eller skumplast, begge har steglydsdempende egenskaper. Også her tapes skjøtene slik at pappen ikke glir for mye rundt. Deretter kan gulvet legges.

Skumplast eller lumppapp


Både skumplast og lumppapp er steglydsdempende, men man bør likevel ta hensyn til visse omstendigheter når man velger material. Om gulvet som skal legges er tynt er skumplast å foretrekke siden den er mykere en lumppapp. Om det er gulvvarme under, fungerer lumppapp bedre ettersom skumplast er noe isolerende og gjør at varmen går nedover i stedet for opp i gulvet.

Gulvlegging


Gulvbordene legges i lengderetningen fra høyre side bort til den venstre veggen. Når du kommer til den venstre veggen sager du av den delen av det bordet som blir overflødig, og du bruker denne delen når du begynner å legge neste lengde av gulvet ved siden av den lengden du startet med. Husk at du ikke skal bruke gulvbordbiter under 20 centimeter.

Ekspansjon


Ettersom tre er et levende materiale og finnes i laminatens HDF-lag, trengs det plass slik at det kan bevege seg når det vokser og krymper. Derfor skal man ha plass til ekspansjon langs veggene. La det altså være et rom på ca 1 mm pr breddemeter gulv, og minimum 12 mm langs veggene.

Døråpninger


I døråpninger skal må det også gjøres plass for ekspansjon ettersom mye av bevegelsesenergien fra gulvet kanaliseres gjennom den lille åpningen som lages ved døråpningen, og derfor blir en avlastende ekspansjonsplass nødvendig. Her gjelder de samme regler som glippen langs veggene. Glippen tettes senere av en list eller terskel.

Listing


I rom som krever god ventilasjon som for eksempel kjeller eller når man har lagt nytt betonggulv, bør man liste med såkalte luftende sokler. Dette innebærer at du setter en masonittbit på omtrent 4 mm med 60 cm mellomrom på gulvlistene rundt i hele rommet. Avhengig av veggmaterialet fester du deretter listene med dykkert om det er trevegger, med spikerplugg om veggene er av betong eller med listespiker om det er lettbetongvegger.

Større rom


Er gulvet 22 meter bredt eller bredere behøves det et ekspansjonsrom, en dilatasjonslist, på midten av gulvet.

Leggeanvisning for gulv på bjelkelag


Når du skal legge gulv på bjelkelag begynner du med å påføre bjelkene ett lag med lim. Ta ikke lim på alle bjelkene med en gang, men påfør underveis ettersom sponplater legges ut. Legg deretter ut sponplater og kantene på disse limes og skrus deretter fast underveis. Det skal ikke brukes plast, isolasjonsmatte eller luftende sokler i dette tilfellet, men ellers er anvisningen den samme som for gulvlegging på betong.

RASKE FAKTA

Antall staver 3
Antall/pakke 8
Bredde 180 mm
Gulvsystem 5G
Lengde 2200 mm
Leverandørens artikkelnummer 65010
Merke Barlinek
Overflatebehandlet Mattlakkert
Pakkevekt 23.49 kg
Treslag Robinia
Tykkelse 13 mm

Flere produkter fra samme kategori