Impr lekt 36x198 Grønn

Grønn, NTR A/B
Artikkelnummer: 08736198
Vekt: 4
Om vårt trevirke
Byggmax’ trevirke leveres i varierende lengder på mellom 2,7 m og 5,4 m med 30 cm intervaller.
Vær oppmerksom på at det kan være forskjellig fra butikk til butikk hvilke lengder som finnes på lager.

Kjøper man NTR-klassifisert virke kan man alltid være sikker på at splinten er gjennomtrykt og har en fullgod råtebeskyttelse.
Velg butikk for å se lagerstatus
Ikke tilgjengelig online
Sendes innen
2-5 hverdager
Fra
48 85 kr /lm
lm
= 1,00 lm
Impr lekt 36x198 Grønn
Kjøper man NTR-klassifisert virke kan man alltid være sikker på at splinten er gjennomtrykt og har en fullgod råtebeskyttelse.

Bruksområde for NTR AB-klassifisert virke:

Trevirket skal brukes over bakken og/eller vann og beskytter mot råte og innsektsangrep.
Virket må ikke utsettes for bakke- eller vannkontakt, fordi bestandigheten er begrenset.

Gran eller furu

Alt NTR-klassifisert virke består av furu, og BYGGmax selger kun AB NTR-klassifisert virke. Cellestrukturen hos gran er nemlig slik at det ikke er mulig å trykke inn impregneringsvæske i denne tresorten. Granbordene får en trykkimpregnert utseende på utsiden, men beskytter ikke mot råte. Impregnert virke (furu) brukes der man ønsker beskyttelse mot sopp og insekter (f.eks. husbukk).

Gjennomtrykket virke

En stokk består av en kjerne, og rundt den finnes noe som kalles for splint. Kjernen er så hard at det ikke er mulig å trykke inn impregneringsvæske der. Det gjør imidlertid ingenting, fordi kjernen inneholder såkalt pinosylvinfenoler som gir treet i kjernen en naturlig impregnering (kjernevirke). Den omliggende splinten er derimot ikke råtebestandig, men kjøper man NTR-klassifisert virke kan man alltid være sikker på at splinten er gjennomtrykt og har en fullgod råtebeskyttelse.

Giftig

Selv om impregnert virke av og til kan være fuktig, så er alle metaller og kjemikalier fiksert i treet før det forlater produksjonsstedet. Hudkontakt eller dyr som slikker på treverket er vanligvis ikke noe problem.