Kundeservice

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundeservice

23966900
  • Prisløfte
  • Rask leveranse
  • Over 35 000 varer

Se lager og fraktkostnad

Norgeskart

Vareinformasjon

EPS 80
Isoporen kan i likhet med mineralull brukes til å isolere ett hus fra gulv til tak. Den kan med fordel støpes inn i grunnmursålen eller brukes som isolering i garasjeoppkjørsler eller lignende. Platene har lav egenvekt, sterk bæreevne og er enkle å legge ut.

EPS

Isopor merket EPS kalles for ekspanderende polystyren. Den består av små kuler som er smeltet sammen under varme og trykk. Ekspanderende isolasjon har god isolasjonsevne da den består av 98 prosent innestengt luft. Den har også høy fuktmotstand og gir derfor en god beskyttelse mot kulde, vind, fukt og mugg.

XPS

Denne typen kalles også for ekstrudert isopor, og er et glattere materiale enn isopor av EPS-typen. Den veier mer, tåler høyere trykkbelastninger og gir en enda bedre beskyttelse mot fukt. XPS-isopor kan også pusses med sandpapir. Ekstrudert isopor brukes i konstruksjoner med høye krav til styrke, for eksempel til de deler av grunnmursålen som vil bli punktbelastet av bærende innervegger, åpne peiser eller lignende. Den brukes også der det er høye krav til fuktbestandighet.

Lambdaverdi

Det viktigste å kjenne til når det gjelder isolering er den såkalte lambdaverdien. Den angir isolasjonens varmeledningsevne, altså hvor god den er til å holde på varme. I et isoleringsmateriale hvor en lav varmekonduktivitet er ønskelig, er det bedre isolasjonsverdi desto lavere lambdaverdi produktet har. Byggeforskriftene anbefaler en lambdaverdi på høyst 37 når det isoleres i yttervegger på nye hus. Skal du derimot isolere en garasje, kan lambdaverdien gjerne være høyere.

Støping av isopor i betong

Støping av isopor i betongfundament/grunnmurssåle hindrer effektivt kulde fra bakken å komme opp i grunnmurssålen. Platene legges ut på gruslaget før betongplaten støpes. De legges ut slik at skjøtene er forskjøvet for å hindre kuldebroer. Den anbefalte tykkelsen av grunnmurssålen er 300 mm. Et grunnmurssåle isolert med isopor kan se ut som dette (nedenfra): fiberduk, grus, isopor, armeringsjern på distanseklosser og til slutt betong.

LAST NED MER INFORMASJON

RASKE FAKTA

Bredde 600 mm
Lengde 1200 mm
Pakkevekt 1.22 kg
Trykkfasthet (kPa) 80
Tykkelse 100 mm