Kundeservice

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundeservice

23966900
  • Prisløfte
  • Rask leveranse
  • Over 35 000 varer

Se lager og fraktkostnad

Norgeskart

Vareinformasjon

Vindsperre
En diffusjonsåpen vindbeskyttende plastfolie. Diffusjonsåpen betyr at fukt innenfra veggen kan passere ut gjennom folien.

Vindsperren settes opp rett innenfor fasadematerialet på en isolert yttervegg og sørger for at vindkast ikke forstyrrer isoleringen, og på den måten forstyrrer isoleringen. Folien er meget slitesterk og går ikke i stykker av skarpe hjørner i konstruksjonen.

Naturen jobber automatisk for å jevne ut temperaturforskjeller. Er det varmt inne i et hus og kaldt utenfor, vil luften jobbe for å utjevne forskjellen. Isolasjonens oppgave er rett og slett å gjøre det vanskelig for varmen å gå over til den kalde siden. For å oppnå dette og samtidig unngå fuktskader, må en vegg bestå av flere komponenter. Prinsippene for en riktig isolert vegg er som følger (fra innsiden): Overflate – fuktsperre – isolasjon – vindsperre – luftspalte – overflate utside.

Her følger en kort redegjørelse for de ulike materialenes funksjon:

Rett under overflaten på innsiden av en vegg sitter en lufttett plastfolie. Når den varme og fuktige luften på innsiden søker seg mod den kaldere utsiden, hindrer folien luften fra å gå gjennom veggen der den senere kjøles ned, kondenserer og kan gi fuktskader. Folien tvinger luften å ta en annen vei og er boligen korrekt ventilert, skjer dette gjennom ventilasjonssystemet. Dernest kommer selve isolasjonen som isolerer ved at den inneholder stillestående luft hvilket er en dårlig varmeleder. Under fasaden er isolasjonsmaterialet dekket med vindsperre. Det gjøres for å hindre luftforstyrrelser utenifra fra å røre i isolasjonen og sette den stillestående luften i bevegelse. En luftspalte mellom isolasjonen og fasaden gjør også at vann som trenger inn på grunn av vær og vind har et rom for å dreneres ut.

Vindsperren monteres på utsiden av en isolert regelstamme. Den kan monteres både horisontalt og vertikalt. Sperren festes med spiker eller stifter med 100 mm mellomrom. Skjøter i vindsperren bør overlappe hverande med 100 mm. Både vindu- og døråpninger tettes av folien slik at hele konstruksjonen er innkapslet. Vindu- og døråpninger skjæres siden opp med diagonale snitt og endene festes på innsiden med stifter.

RASKE FAKTA

Leverandørens artikkelnummer 1499021
Pakkevekt 1.2 kg