Kundeservice

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundeservice

23966900
 • Prisløfte
 • Rask leveranse
 • Over 35 000 varer

Se lager og fraktkostnad

Norgeskart

Vareinformasjon

Grovsparkel
Byggmax Lettsparkel Grov er en vannbasert grovkornet lett sparkel med en ekstra høy fyllevne, god hefteevne og minimalt med krymping.

Bruksområde

Lettsparkel Grov er godt egnet for sparkling av murte og pussede flater som teglvegger osv, og for reparasjon av skader og hull innendørs i tørre rom. Kan også brukes for bredsparkling i tykke lag. Ønskes det en finere flate, må det ettersparkles med Byggmax Lett Håndsparkel.

Arbeidsbeskrivelse

Flatene skal være rene, tørre og godt festet. Sparkelens tørketid er 8-10 timer avhengig av temperatur, luftfuktighet og tykkelse på sparkellaget. Sparklede flater pusses med sandpapir med en kornstørrelse på 100-120, og flatene tørkes deretter av. Oversparkling med en finere sparkel og en ny runde med pussing anbefales, samt at den sparklede overflaten grunnes før tapetsering eller maling. Bruk vernebriller ved pussing.

Miljø og helse

Produktets innhold er i henhold til lovgivning, og er ikke klassifisert som helse- eller brannfarlig. Fyllingsmiddelet kan skape irritasjon i øynene ved pussing, og det bør derfor brukes vernebriller.

Bindemiddel: Cellulose og polymerdispersjon
Fyllmiddel: Hvit dolomittmarmor og lättfiller
Kornstørrelse: 0-0,3 mm
Farge: Grå
Densitet: 0,8 kg/liter
Tørketid: 8 - 10 timer avhengig av lagets tykkelse, temperatur og luftfuktighet. Gjennomtørr etter 1 døgn.
Tykkelse på lag: maks 15 mm
Materialforbruk: Ca 1 liter/m2, bredsparkling ved 1 mm tykkelse på lag.
Arbeidstemperatur: +50C til +300C, optimal temperatur 18-200C
Rengjøring: Verktøy rengjøres med vann før sparkelen har tørket. Hender og hud rengjøres med såpe og vann.
Forpakning: 10 liters bøtte
Lagring: 1 år ved +100C til +200C i uåpnet forpakning.

LAST NED MER INFORMASJON

RASKE FAKTA

Leverandørens artikkelnummer 18210
Pakkevekt 10 kg
Volum 10 l

Slik gjør du

1.

1_

Før du setter opp strie, maler eller tapetserer, sparkles gipsen for å få en slett overflate. Tak og vegg sparkles på samme måte. Store skader i gipsen fikses med gipssbruk, la det tørke og puss ned, før du begynner sparkle.

2.

2_

Skjøteremse benyttes for å forsterke skjøter. Glassfiberremse er selvheftende, og settes midt på alle skjøter før man begynner å sparkle. Sparkelen trenger gjennom glassfibernettet og gir en armert forsterkning av skjøten.

3.

3_

Skjøteremse av papir holder igjen forskyvninger og sprekkdannelser noe bedre, men er vanskeligere å jobbe med. Skjøteremse legges på etter det første laget med sparkel. Legg på ytterligere ett lag med sparkel før det første laget har tørket. Bruk sparkel av medium sandkornstørrelse, såkalt mediumsparkel. Med denne typen sparkel holder det normalt til tre lag for at man skal kunne pusse det hele til en jevn og slett flate.

4.

4_

Brett av kantene på sparkelspaden slik at du slipper renner i sparkelen.

5.

5_

Dra sparkelbrettet fra siden…

6.

6_

… og dra av sparkel nedenfra, langs med skjøten.Fyll gipsplatenes skjøter med det første laget. Bredsparkle skjøten ved kortsidene.

7.

7_

Skru ned eventuelle skruehoder som stikker opp.Dekk til alle skruehoder. La sparkelen tørke helt og legg på neste lag. Alle skruehoder sparkles en andre gang.

8.

Bredsparkle både kort- og langsider med et tredje lag med sparkel. Det kan være behov for ytterligere ett lag med bredsparkling avhengig av hvor vant man er med å sparkle.

9.

9_

Når det siste laget med sparkel har tørket, pusser man med et mellomgrovt sandpapir. Om du skal male og vil ha en helt slett flate, anvendes finsparkel som tredje eller fjerde lag. Kost opp så mye støv som mulig. Risikoen er ellers at det tykke og tunge støvet setter seg fast i støvsugeren.

10.

10_

Fug rommets hjørner og skjøter mot gulv og tak med akryl eller lateks. Det gir en bedre lydisolering.

Instruksjonsfilmer

  • Byggmax tips, Sparkle innevegg

   Byggmax tips, Sparkle innevegg

   4:17 Min

   Her får du instruksjoner og tips til sparkling av innevegger av gips.Vi viser hvordan du lykkes med bygget!

Byggeprosjekt