Kundeservice

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundeservice

23966900
  • Prisløfte
  • Rask leveranse
  • Over 35 000 varer

Se lager og fraktkostnad

Norgeskart
Vis alle varianter

Vareinformasjon

Oljemaling
Midun Oljemaling er en alkydbasert oljedekkmaling for utvendig maling av trefasader, snekkerarbeider, stakitt, vindskier og dører.

Den inngår i et malingsystem sammen med Midun Grunningsolje og Midun Tregrunn Ute, noe som innebærer at det beste resultatet oppnås når disse brukes sammen.

Malingen inneholder soppdrepende midler som beskytter mot tilvekst av alger og sopp.

Smarte malertipsForberedelser
Begynn alltid med å lese igjennom bruksanvisningen på malingsboksen, og husk på å være grundig helt fra starten. Godt verktøy og et grundig forarbeid legger grunnlaget for et vellykket maleresultat.
Luft- og overflatetemperaturen er også viktig for sluttresultatet. Nedre temperaturgrense for Midun Oljemaling er 8 grader.
Dekk til og masker alle detaljer på huset som ikke skal males, og beskytt vekster inntil husveggen med plast.
Husk på at hvis det vokser mye trær og busker på og nær huset så gir det et skyggefullt og fuktig miljø som stimulerer tilvekst av alger og sopp. Dette gjelder spesielt på husets nord- og østside, som oftest ligger i skygge. Derfor er det et godt tips å unngå å ha trær, busker og andre høye vekster direkte inntil veggene.

Forbehandling

Husk alltid på å kontrollere at fuktinnholdet i treet er maks. 16 % før du begynner å male.

Underlaget skal også være rent, tørt og fettfritt før maling.

Tidligere malte flater vaskes først med fasadevask, og alger og sopp vaskes bort med Terrassevask. Løs maling slipes eller skrapes deretter bort.

Behandle deretter utsatte steder, som endeved, skjøter og spikerpunkter, med Midun Grunningsolje og mal deretter hele flaten med Midun Tregrunn Ute.

Nye treflater skal først behandles med Midun Grunningsolje på utsatte steder, som endeved, skjøter og spikerpunkter, deretter skal hele flaten males med Midun Tregrunn Ute.

Maling

Mal deretter to strøk med Midun Oljemaling. Arbeid malingen godt inn i underlaget med en god pensel med naturbust. Mal flere tynne sjikt fremfor å male ett tykt lag.

Husk på at det ikke skal males i direkte sollys eller på solvarme flater. Mal heller ikke når det er fare for regn i løpet av det nærmeste døgnet eller dugg i løpet av 3-5 timer etter at du er ferdig med å male.

Etter malingen

Tørk av pensler og verktøy grundig før rengjøring med white-spirit. Lukk boksen etter bruk.

Ta hensyn til naturen vår

Ikke tøm ut maling i avløpet. Grunnen er at dette kompliserer renseprosessen i renseanlegget. Lever inn maling som er blitt til overs, tomme bokser og løsningsmiddel til miljøstasjonen/gjenvinningen i kommunen hvor du bor.

Lykke til med malejobben din!

LAST NED MER INFORMASJON

RASKE FAKTA

Bindemiddel Alkyd
Bruksområde Fasade
Farge Hvit
Leverandørens artikkelnummer 192081
Merke Midun
Type Oljemaling
Volum 3 l