Kundeservice

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundeservice

23966900
  • Prisløfte
  • Rask leveranse
  • Over 35 000 varer

Se lager og fraktkostnad

Norgeskart
Vis alle varianter

Vareinformasjon

Støperør
Støperør brukes til å støpe fundamenter under bakkenivå. De er laget av papp og bør oppbevares tørt. Å bruke støperør bidrar til minimal sløsing av sement. Å få rørene ned i bakken kan gjøres på ulike måter. Som et eksempel kan du grave en grop, plassere støperøret og deretter fylle igjen rundt. Man kan også bruke jordborr.

Betongstøping av søyleformet fundament

For å sikre et stabilt og sikkert søyleformet fundament er det nødvendig å senke det i bakken i henhold til frysesonen (0,7–1,5 m). Det må graves (bores) en grop med ønsket dybde og fylles med 20–30 cm grus. Plasser støperøret av kartong i den utgravde gropen, juster og fest det. Det anbefales å helle i betongblandingen manuelt. I første omgang heller du i en liten mengde betongblanding der armeringsstålet skal plasseres. Når du heller i blandingen i små mengder, fylles hele støperøret. Det anbefales å komprimere blandingen ved hjelp av vibrasjon eller stopping. Det anbefales at betongen herdes i minst sju dager. Skjær deretter bort den delen av støperøret som vises over bakken, med et skjæreverktøy.

Betongstøping av søyler med støperør

Før montering av støperør må det klargjøres en stabil og jevn overflate. Konstruksjonen festes ved hjelp av en vertikal stålramme (armering) i støperørets lengde. Støperøret plasseres på den ferdige rammen. Støperøret justeres og festes med kjettinger (støtte). Det anbefales å helle i betongblandingen manuelt for ikke å skade kartongkonstruksjonen. I første omgang anbefales det å helle i 50 cm fra toppen av støperøret og la blandingen herdes i 10 minutter for å stabilisere rørbasen. Deretter fyller du resten av støperøret ved å helle i betongblandingen i små mengder. Det anbefales at betongen herdes i minst sju dager. Skjær deretter bort den delen av støperøret som vises over bakken, med et skjæreverktøy.

LAST NED MER INFORMASJON

RASKE FAKTA

Bredde 200 mm
Farge Grå
Høyde 200 mm
Lengde 1200 mm
Leverandørens artikkelnummer G200-1200