Kundeservice

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundeservice

23966900
  • Prisløfte
  • Rask leveranse
  • Over 35 000 varer

Se lager og fraktkostnad

Norgeskart

Vareinformasjon

Rådhus 1/1
En eiendom der hus og gårdsplass harmonerer i form og farge, gir et svært positivt førsteinntrykk. Rådhus belegningsstein hever nivået ytterligere. Den tromlede steinen er svært populær på grunn av sin karakteristiske ujevne form. Den kan minne om edel brostein som fører tankene til smale italienske smug og piazzaer. Rådhus belegningsstein tromles for å bli ru i formen og røff i kantene. Rådhus passer i de aller fleste miljøer, den er vel så egnet til nye moderne hustyper som til eldre ærverdige villaer.

Bruksområde

Markstein er enkelt å jobbe med, og kan brukes til trappetrinn, støttemur, altan, gangvei, oppkjørsel, rabattgrenser eller som dekorasjon i hagen. Den passer like bra til en gammel konstruksjon som til en ny. Det store utvalget av farger og mønster gir mange muligheter for en personlig utforming.

Planering

Forarbeidet er hovedjobben når du skal legge markstein. Gjør du det ordentlig og nøye fra starten av, vil resultatet vare lenger, se penere ut og kreve mindre vedlikehold.

Start med å tegne ut området, gjør den detaljert og sett på riktige mål. Det kan også være klokt å rådføre seg med en landskapsarkitekt eller gartner. En prøvelegging av det mønsteret du ønsker deg, kan gi deg en mulighet til å se om steinene passer sammen. Ingen steiner er like, så det er smart å se hvilke som vil komme hvor før de legges fast.

Om du må kappe til steinene kan du velge å levere de inn til en fagmann eller gjøre det selv, f.eks med en vinkelsliper som har stein- eller diamantskive, eller med steinklipper eller huggmeisel.

Steinene er tunge så be leverandøren plassere steinene i nærheten av det området hvor de skal brukes.

Fugsand

Tørr fugesand som inneholder silisiumsand er å foretrekke fordi det trenger lettere ned i fugen og stivner etter omtrent 12 timer. Fugens oppgave er blant annet å fordele lasten, opprettholde stabiliteten og hindre ugress fra å vokse opp.

Vedlikeholdsråd

En av de fremste fordelene med markstein er at de krever svært lite vedlikehold etter legging. Det eneste som behøves er å kontrollere fugesanden. Om den forsvinner så bør det fylles på med ny.

I løpet av det første året skal det helst ikke brukes salt for issmelting på steinene da betongen i steinen er følsom for saltholdig vann.

Ved rengjøring kan man bruke høyttrykksspyler, men det kan gå utover betongens ytterste lag. Den mest effektive måten å rengjøre steinene på er å bruke vann og børste, eller en kost når det er tørt.

Betong inneholder sement som er kalkbasert. Kalken kan av og til vise seg i form av et tynt gråhvitt belegg. Det bruker dog å forsvinne etterhvert. Om det ikke forsvinner, kan man pensle betongens flate med 20 prosent syre, f.eks saltsyre. Deretter spyles steinene med lavt vanntrykk.

RASKE FAKTA

Aktuell farge Gråmix
Behandling  Tromlet
Bredde 60 mm
Dybde 140 mm
Farge Grå
Høyde 140 mm
Kjørbar Ja
Lengde 210 mm
Leverandørens artikkelnummer BLS-033350
Merke Aaltvedt