Tørrbetong Grov

B30, 25kg
Artikkelnummer: 0103
Vekt: 25
En sekk bestående av sement, sand (0-6 mm kornstørrelse) og tilsetningsmiddel. Innholdet blandes kun med vann til en brukbar betongmasse.
Velg butikk for å se lagerstatus
Tilgjengelig online
Sendes innen
2-5 hverdager
Fra
59 95 kr /stk
stk
Tørrbetong Grov
En sekk bestående av sement, sand (0-6 mm kornstørrelse) og tilsetningsmiddel. Innholdet blandes kun med vann til en brukbar betongmasse.

Bruksområde:

Grovbetong brukes til støpningsarbeid både innen- og utendørs, der tykkelsen overstiger 50 mm og det er behov for vann- og frostbestandighet. Produktet armerer bedre enn finbetong og passer eksempelvis til pilarer, trapper, balkonger, gulv og støttemurer. Den kan også brukes til betongunderlag eller påstøp. Grovbetong gir en grovere overflate enn finbetong.

Forbruk:

En sekk grovbetong gir rundt 13 liter ferdig utblandet betong.

Oppbevaring:

Sekkene skal oppbevares tørt. Lagringstiden er minst seks måneder i uåpnet originalforpakning.

Blanding:

Bland en sekk med tre liter vann i en blandemaskin. Ved langsom blanding er blandingstiden minst 10 minutter. Ved manuell blanding trengs lengre tid. Pass på at betongen blandes godt.

Etter støpning:

Betongen bør beskyttes mot regn det første døgnet. Dekk den med en plastpresenning. Deretter skal betongen vannes to til tre ganger i døgnet i tre til fem døgn. Dette fordi varme påskynder herdingen og reduserer risiko for sprekkdannelse og dårlig holdbarhet. Hvor ofte eller hvor lenge du vanner avgjøres av hvor varmt og hvor mye sol det er.

Støpning i kulde:

Det å støpe når det er kaldt øker vanskelighetsgraden. Derfor anbefaler vi deg at du kontakter en fagmann dersom temperaturen er lavere enn +5 grader. For deg som har erfaring med denne typen betongarbeid, gjelder følgende retningslinjer for støping ved lav temperatur: Du bør bruke varmt vann til betongblandingen (30-40 maks 60 grader) samt varme opp kalde underlag før arbeidet starter, slik at den ferdige betongen holder rundt 20-30 grader. Ved avsluttet støping skal konstruksjonen dekkes med isolasjonsmatter i 3-4 døgn.
Last ned mer informasjon
Merking
GHS01
Eksplosjonsfare
GHS05
Etsende
GHS07
Helsefare
Informasjon om farer
H205
Fare for masseeksplosjon ved brann.
H315
Irriterar huden.
H318
Gir alvorlig øyeskade.
H335
Kan forårsake irritasjon av luftveiene.