Kundeservice

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundeservice

23966900
  • Prisløfte
  • Rask leveranse
  • Over 35 000 varer

Se lager og fraktkostnad

Norgeskart

Vareinformasjon

28x45 Lekt
Impregnerte lekter i målene 28 x 45mm. Lektene kan brukes til å bygge vindskjerm på din terrasse eller et trendy espalier

RASKE FAKTA

Bredde 45 mm
Bruksområde oppå bakken
Farge Grønn
Høyde 28 mm
Tykkelse 28 mm

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn_1

Start med å måle opp midten på huset. Bruk en snor og fest den midt på huset. Strekk snoren fem meter ut og fest den rundt en pinne som settes i bakken. Foreta en kontrollmåling slik at snoren går vinkelrett ut fra huset, ved å måle at avstanden er lik til begge husets gavler.

Trinn 2

Trinn_2

De stående stolpene er i dimensjonen 45x45 mm. Om du bruker ubehandlet hvitt virke eller impregnert virke, er avhengig av hva du ønsker av sluttresultatet. Mål opp riktig høyde på stolpen og sag den skrå i overkant for bedre avrenning slik at regn ikke trekker ned i endetreet. Skru stolpen i fasaden med 75 mm lange rustfrie treskruer. Bruk et vater og sjekk at stolpen er i lodd.

Trinn 3

Trinn_3

Forankre espalieret i bakken med jordankre. Driv ned jordankrene med hammeren på en øks eller en slegge. Ikke slå direkte mot metallet, men bruk en kloss imellom. Vær veldig nøyaktig slik at du slår ned ankrene vertikalt og helt i linje med rettesnoren. Avstanden til neste anker er 120 centimeter.

Trinn 4

Trinn_4

Jordankeret er 46x46 mm så stolpen passer fint til denne. Om du velger å bruke hvitt ubehandlet virke, må dette grunnes og ferdigmales på stolpenes nedre del før de monters i jordankeret. Når malingen har tørket, settes stolpen i holderen og skrus med sekskantskruer.

Trinn 5

Trinn_5

Bruk bærebjelke 23x36 mm eller stakittribbe 28x45 mm som spiler for din espalier. Husk på at desto grovere virke du benytter, desto mer stabil blir din konstruksjon. De monteres overlappende på hver side av stolpene. Avstanden mellom hver spile er en spilebredde, det vil si 45 mm. Spilene skrus med 38 mm terrasseskrue. Dette er en perfekt snekkerjobb for den ferske hjemmesnekkeren!

Trinn 6

Trinn_6

Om du bygger din espalier med hvitt virke så er det beste alternativet å grunne alle tredeler før de monteres. Det forenkler malingen betydelig. Bruk tregrunning for utendørs bruk. Mal deretter konstruksjonen to omganger med dekkbeis. Om du brukte impregnert virke, så må du vente i minst en sesong før virket kan males.