Kundeservice

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundeservice

23966900
  • Prisløfte
  • Rask leveranse
  • Over 35 000 varer

Se lager og fraktkostnad

Norgeskart

Vareinformasjon

Panel not og fjær Seder Kärnsund
Endepløyd panel som gir mindre spill, er raskt og enkelt å montere, dessuten stort sett kvistfritt. Sedertre er ett av de letteste treslagene som er kommersielt tilgjengelig. Det er likevel evnen til å stå imot vær og vind som er den største fordelen. Sedertre har en svært dekorativ rødbrun farge som beholder glansen når det er oljet. Velger man å ikke behandle sedertrepanel, blir det med tiden vakkert sølvgrått. Ved levering kan sedertreet ha forskjellige varianter av disse fargene i ulikgrad og enkelte bord kan væresvært lyse eller svært mørke, noe som ernormalt.

Dobbeltfas, endepløyd, A-kvalitet.

Inneholder 12,5 lpm/pakke (1,62 m2), behov 7,7 lpm/m2.

Håndteringsanvisning

Sedertre har gode egenskaper ved spikring ogboring. Selv om selve treet har lav tetthet,har det smale årringer og er i prinsippet kvistfritt. For å unngå misfarginger og rennemerker rundt spiker ogskruer skal det derfor brukes rustfrie spiker eller skruer minimumi A2-kvalitet. I havnære områder brukesA4-kvalitet. Hvis panelet skal skrus,anbefales forboring. For å få det besteresultatet ved spikring, brukes tynne spikersom minsker faren for sprekkdannelse. Siden sederer et relativt mykt treslag, må det brukes lite kraftfor å redusere faren for merker påtreet. Ved innfesting nært endeveden kan det værenødvendig å forbore. Plasseringen avspikerne avhenger først og fremst av hvilken paneltype somspikres, og generelt sett skal det tas høyde forfuktbevegelser i treet. Dette innebærer at spikringgjennom flere overlappende lag må unngåssiden det forhindrer innbyrdes fuktbevegelser mellomlagene. Som andre trefasadekledninger skalsedertreet monteres på en ramme av for eksempelbord og spikerslag. Avstanden mellom spikeslagene er maks60 cm

Formstabilitet og oppbevaring

Sedertre kan krympe og svelle når treetsfuktinnhold går mot likevekt med denomgivende luftfuktigheten. For å minimaliseredimensjonsforandringene etter monteringanbefales det at treet før monteringlagres der det senere skal monteres. Dersom detlagres utendørs, skal virket dekkes medpresenning for å beskytte det mot været. Bordeneleveres som standard med et fuktinnhold på14 %, +/- 2 % noe som muliggjør umiddelbarmontering utendørs. Hvis panelet skal brukesinnendørs, må fuktandelen kontrolleres slik atden ligger under 15 %. Ellers må panelettørkes før montering. Legg virket på klosser medminst 10–15 cm høyde fra gulvet for å sikreluftsirkulasjon. Lagringstiden er avhengig avtreets fuktighet ved ankomst og lagringsplassensluftfuktighet, og fuktinnholdet avgjøresmed fuktmåler.

RASKE FAKTA

Bredde 140 mm
Leverandørens artikkelnummer PEFC439175130CONPPAK
Merke Kärnsund
Tykkelse 17,5 mm