Vindu Hvit

2-Fag, sprosser, 3-glass, isoler, hvit,
Artikkelnummer: 1251011
Vekt: 45
Et hvitmalt sidehengslet vindu av lamellimt furu. Vinduet har 3-lags glass med argonfylling.
Velg butikk for å se lagerstatus
Tilgjengelig online
Sendes innen
2-5 hverdager
Fra
2999 00 kr /stk
stk
Vindu Hvit
Et hvitmalt sidehengslet vindu av lamellimt furu. Vinduet har 3-lags glass med argonfylling. Argon er en edelgass som isolerer bedre enn luft og bidrar til at vinduet har en U-verdi på 1,1.

Lydreduksjon; isolerkassett: 33dB, hele konstruksjonen: 35d
CE-merket, testet av SP Trätek i Sverige
5 års garanti

U-verdi (Energiverdien)

U-verdien gir en verdi på hvor godt et vindu eller en dør forhindrer varme i å drive ut fra bygningen. Desto lavere U-verdi, desto bedre isolerer døren eller vinduet.

Modulmål

Vinduene selges i modulmål som for eksempel 10x10. Det betyr at karmen som vinduet skal sitte i må være 1000x1000mm. Vinduet er 985x985mm for å gi et lite justeringsrom.

Riktig skrue

Om vinduet skal festes i en yttervegg av tre, anbefales vanlige 70mm karmskruer. Gjelder det en vegg av stein eller tegl, benyttes karmskrue i kombinasjon med plugg.

Å montere et vindu

Det første du gjør er å sjekke de eksisterende vindusåpningene. Se til at målene er korrekte og i samsvar med de vinduene du har valgt. Deretter tar du ut de gamle vinduslistene og sager av spiker og skruer mellom karm og vegg. Karmen løftes eller sages så ut. Pass på å kontrollere at festeunderlaget for det nye vinduet er friskt og uten råte. Om virket ikke er godt nok, må det byttes ut. Om du setter opp vinduskarmer kan du nå sjekke at det blir et mellomrom mellom disse og veggen. Om karmen sitter for tett innpå, risikerer du kondens (dugg).

Den nye vinduskarmen settes deretter på kiler i vindusåpningen. Kilene plasseres i to par i hver ende av åpningen. De skal møte hverandre, en fra innsiden og en fra utsiden. Når karmen hviler på disse, slås ytterligere kiler inn på sidenes og overstykkets hjørner. De settes på samme vis og bankes inn fra inn- og utsiden. Karmen holdes nå på plass av fire par kiler. Kontroller med et vater at karmen er i vater både vannrett og loddrett, samt om den heller innover eller utover. Justeres ved å banke på kilene.

Mål deretter karmens diagonaler og sammenlign. Om målene er identiske sitter det rett. Skru nå inn karmskruene og fjern sidestykkets kiler. De på bunnstykket lar du stå. Kontroller deretter med vater at alt stemmer.

Så er det tid for å henge på selve vinduet, samt å kontrollere at åpning og lukking går helt uten problemer. Her kan det bli nødvendig å etterjustere karmskruene. Deretter fjernes de resterende kilene. Etter dette gjenstår det kun å tette vinduet – hvilket du med fordel gjør med en dytteremse.

Å isolere vinduskarm med dytteremse

Dytteremsen vikles og dyttes ubrutt inn i rommet rundt vinduskarmen med et flatt verktøy. Det er viktig at remsen ikke pakkes for hardt ettersom det er mengden varm, stillestående luft i isolasjonen som avgjør resultatet. Desto mindre dytteremsen presses sammen, desto mer luft inneholder den – hvilket gir en bedre isolerende effekt. For at isolasjonen skal fungere optimalt, er det deretter viktig å sørge for at det blir diffusjonstett (damptett) på innsiden og diffusjonsåpent på utsiden. Det gjør du ved at den aldersbestandige plasten på innsiden festes på veggen over karmen før foringen settes opp. På utsiden gjør du likedan med vindbeskyttelsen (plast eller papp) som settes rett innenfor fasadebekledningen.
Raske fakta
Antall fag 2-Fag
Antall glass 3
U-verdi 1.1