Kundeservice

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundeservice

23966900
  • Prisløfte
  • Rask leveranse
  • Over 35 000 varer

Se lager og fraktkostnad

Norgeskart

Vareinformasjon

Vindu med dobbelt isolerglass
Et ubehandlet vindu i tre. Vinduet er montert med tradisjonelle beslag, samt tredetaljer i FSC furu. U-verdi: 1,4.

U-verdien


U-verdien gir en verdi på hvor godt et vindu eller en dør forhindrer varmetap fra en bygning. Desto lavere U-verdi, desto bedre isolerer døren eller vinduet.

Modulmål


Vinduene selges i modulmål, eksempelvis 10x10. Det betyr at vinduet er 100 mm bredt og 100 mm høyt. Husk at karmens yttermål er ca 15 mm kortere enn modulmålet som oppgis. Det er for å gi plass for justering og tetting.

Riktig skrue


Om vinduet skal festes i en yttervegg av tre, anbefales vanlige 70 mm karmskruer. Skal vinduet monteres i en vegg av stein eller tegl, anvendes enten stålspiker eller karmskrue i kombinasjon med plugg.

Å montere ett vindu


Først kontrollerer du de eksisterende vindusåpningene og sjekker at målene stemmer med de vinduene du har valgt. Deretter tar du ut de gamle vinduslistene, og spiker og skruer mellom karm og vegg sages av før karmen løftes eller sages ut. Pass på å kontrollere at underlaget for feste for det nye vinduet er friskt og uten råte, hvis ikke må dette byttes. Setter du opp vindusbord må du sjekke at det blir et mellomrom mellom disse og veggen. Sitter bordene for tett innpå risikerer du dugg. Den nye vinduskarmen settes på kiler i vindusåpningen. Kilene plasseres i to par i hver ende av åpningen, de skal møte hverandre, en fra innsiden og en fra utsiden. Når karmen hviler på disse slås øvrige kiler inn så nærme hjørnene som mulig. De settes inn på samme måte og hamres inn fra inn- og utsiden. Karmen holdes nå på plass av fire kiler.

Kontroller med et vater om karmen er i vater og lodd, samt om den heller innover eller utover. Det justeres ved å banke på kilene. Mål deretter karmens diagonaler og sammenlign. Er målene identiske sitter karmen rett. Skru inn karmskruene og fjern kilene på siden, de i bunn lar du sitte igjen. Sjekk igjen med vater at alt stemmer. Det er nå tid for å henge på selve vinduet og kontrollere at åpning og stenging går uten problemer. Her kan det bli nødvendig å etterjustere karmskruene. Til slutt gjenstår kun å tette vinduet som du gjør enten med fugeskum eller dytteremse.

Å isolere en vinduskarm med dytteremse


Dytteremsen foldes ut og trykkes inn i mellomrommet rundt vinduskarmen med et flatt verktøy. Sjekk at remsen ikke blir brutt. Husk på at remsen ikke må pakkes for hardt, i så fall kan karmen bule. For att isoleringen skal fungere korrekt, er det viktig å passe på at dytteremsen blir diffusjonstett (damptett) på innsiden og diffusjonsåpen på utsiden. For å få til dette plasserer du en bunnlist over dytteremsen på romsiden. Listen tetter du senere med en stripe av elastisk diffusjonstett fugemasse. På utsiden bør det være et luftrom på minst 15 mm mellom dytteremsen og den listen som kommer på for å tette vinduskarmen.

Å isolere vinduskarmen med fugeskum


Start med å sette en bunnlist (en rund remse av skumplast) rundt innsiden av karmen og fug utenfra. Ett tips er å påføre litt vann først for bedre hefting. Når skummet er hardnet tar du bort bunnlisten og erstatter den med en stripe elastisk fugemasse. Til slutt kan en list settes opp på utsiden.

LAST NED MER INFORMASJON

RASKE FAKTA

Antall fag 1-Fag
Antall glass 2
Bredde 8 dm
Farge Ubehandlet
Hengsling Venstre
Høyde 10 dm
Leverandørens artikkelnummer 120810
Pakkevekt 18 kg
U-verdi 1.4

Byggeprosjekt

Flere produkter fra samme kategori

Bestillingsvare
Sendes innen: 5-6 Uker