Boddør

ART.NR: 117714
Kjøleromsdøren er laget for bruk mot et kaldt rom. Den er bygget av en treramme fylt med frigolit.
Vis mer
Inventar:
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Boddør

OBS Dörrtrycke och låscylinder ingår EJ
Kjøleromsdøren er laget for bruk mot et kaldt rom. Den er bygget av en treramme fylt med frigolit. Dørsidene er limt og består av 4 mm plywoodskiver med dekorasjonsspor på utsiden. Døren leveres med låskasse og sluttstykke.

Overflatebehandling

Kjøleromsdøren er ubehandlet for større frihet ved fargevalg. Døren kan overflatebehandles på følgende to måter:

Grunningsolje og tregrunning

Start med å påføre grunningsolje på alle overflater. Tørk bort det som ikke suges inn med en fille som ikke loer. Påfør deretter vått-i-vått med tregrunning før oljen rekker å tørke. Ferdigmal deretter med vindusmaling, oljemaling eller dekkbeis.

Grunningsolje og dekkbeis for utendørs bruk

Start med å påføre grunningsolje på alle overflater. Tørk bort det som ikke suges inn med en fille som ikke loer. Påfør deretter dekkbeis for utendørs bruk innen en halv til fire timer. Etter minst ett døgn skal døren igjen påføres et strøk med Alpina dekkbeis V. Husk at fargen på dekkbeisen blir lysere fordi du har brukt grunnolje.

Montering av dør

Begynn med å velge rett feste i forhold til ditt veggmateriale. Om veggen er av tre er det karmskruer som skal brukes. Er det betong, lettbetong eller tegl må du bruke karmskrue i kombinasjon av plugg.

Sjekk at gulvet under karmen er rett, og om det ikke er det må terskelen justeres med kiler. Dørkarmens underkant skal være i nivå med gulvbeleggets overside.

Løft inn dørkarmen og kil den fast langs sidene både oppe og nede. Kilene skal sitte parvis, en fra innsiden og en fra utsiden. Kilparene bør plasseres ved hvert skruehull.

Ta et vater og sjekk at dørens sider sitter rett, og juster kilene ved behov. Pass på at karmen ikke heller.

Fest deretter karmskruene uten å skru dem helt fast, først i siden ved hengslene og så i den andre siden. Når det er gjort skal dørens diagonaler måles for å sikre at døren sitter som den skal. Om diagonalmålene ikke stemmer overens kreves det ytterligere justering med hjelp av kilene.

Når diagonalmålene er eksakte skrus karmskruene helt fast. Kilene kappes så av i kant med karmen og døren henges på.

Til slutt kontrolleres det om døren er lett og stenge og at glippen mellom døren og karmen er maks 3 mm. Gjør eventuelt en sluttjustering ved hjelp av kiler og skruer.

Når døren sitter som den skal kan rommet mellom karm og vegg tettes med foringslister.
Vis mer
Varemerke CN Snickerier