Vinduer

Vinduene er blant de viktigste du har i et hus. Er det på tide å bytte dem ut eller trenger de renovering? Uansett har vi alt du trenger! Spør oss om råd hvis du er usikker på noe.

Vinduene er en av husets viktigste deler

Vindusdesignet skiller seg, rent estetisk, ofte ut fra en vegg uansett om den er i tre eller betong. Vinduene er også din kontakt mot omverdenen når du er innendørs, og de spiller en stor rolle for husets isolasjonsevne. Vinduer er rett og slett viktig. Hvis du ønsker å redusere oppvarmingskostnadene i huset, lønner det seg ofte å installere treglassvinduer - spesielt hvis vinduene du har i dag er av dårlig kvalitet. Har du eldre trevinduer, er treet ofte godt, men du kan trenge å bruke mye tid på vedlikehold. Vi har vindusvask og håndverktøy og redskaper som du kan trenge. Hos oss finner du også mange forskjellige typer nyproduserte vinduer som du enkelt kan montere.

Fine trevinduer løfter hjemmet ditt

Praktiske og pene trevinduer gjør mye for både hjemmets funksjon, lysinnslipp og utseende. Hos oss på Byggmax kan du finne trevinduer i mange forskjellige modeller. Når du skal kjøpe trevinduer, er det ikke bare utseendet som spiller en rolle. Det er også viktig å tenke på energiaspektet. Hvis du velger riktige vinduer, kan du faktisk spare en del penger på oppvarming. Det er for eksempel lurt å se på vinduets G-verdi. G-verdien angir hvor mye av solens varme som kan trenge gjennom vinduet og dermed gi oppvarming til bygningen. Jo høyere G-verdi du velger, jo mer solenergi kan du få gratis. Også U-verdien er viktig å se på. Den angir vinduets varmemotstand og hvor godt det holder på varmen innendørs.

Hvorfor velge aluminiumsvinduer?

Det er tydelige fordeler med å velge aluminiumskledde trevinduer. Fordi de varer betydelig lengre, trenger du sjelden å bytte dem ut. De er spesielt gode hvis du bor et sted hvor det ofte blåser eller regner. De kan også være et godt valg for hytter og uthus. En annen fordel er at de ikke krever mye vedlikehold. Det eneste du trenger å gjøre er å voks aluminiumsprofilene av og til, men det er en jobb som er raskt gjort. Innsiden, som er av tre, kan pusses, oljes eller males for å oppnå det resultatet du foretrekker. Fargen finner du selvfølgelig også på Byggmax.no.

PVC-vinduer har mange fordeler

Når det er på tide å bytte vinduer, er det flere ting å vurdere. Du vil finne det vinduet som er mest effektivt, rimelig og samtidig estetisk tiltalende. Å investere i PVC-vinduer garanterer enklere vedlikehold. Vinduer av denne typen krever ingen fremtidig sliping eller maling, og materialet påvirkes ikke av vær, vind, fuktighet eller råte. De er også billigere enn tre- eller aluminiumsvinduer. Flere og flere har lagt merke til fordelene med disse vinduene, og populariteten øker jevnt. Hvis du også er klar til å slippe vanskelig vedlikehold, er disse vinduene for deg. På den måten kan du bruke mer energi på andre deler av hjemmet ditt.

Montering av vinduer - Vi veileder deg

Før du kjøper vinduer, er det lurt å bli kjent med hva U-verdien er og hvilke fordeler og ulemper tre-, PVC- og aluminiumsvinduer har. I vår omfattende guide for montering av vinduer får du lære det viktigste for å kunne ta et vellykket valg av vinduer samt hvordan du monterer dem!

Kjøp vinduer hos Byggmax

Velkommen til å sjekke ut vårt utvalg av vinduer som du kan kjøpe enkelt fra Byggmax. Kom innom din nærmeste Byggmax-butikk eller sjekk her online for å se hvilke vinduer vi kan tilby.

Andre vinduskategorier

Täta eller byta fönster och dörrar | ByggmaxTäta eller byta fönster och dörrar | Byggmax
Renovera fönster | ByggmaxRenovera fönster | Byggmax
Välj rätt mått på dörren | ByggmaxVälj rätt mått på dörren | Byggmax
Energieffektiva dörrar | ByggmaxEnergieffektiva dörrar | Byggmax