Bygg en benk til hagen

MIDDEL
8
1
~108795kr

Følg vår byggebeskrivelse for å lykkes! 

Hvordan du bygger en "ljugebenk" og gir noen ekstra sitteplasser når du dekker langbord ute.

Denne koselige hagebenken passer bra som "ljugebenk" i kveldssolen, og g

Når du skal bygge en utendørsbenk er det en del ting du bør tenke på. Nedenfor følger tips og inspirasjon, og to steg-for-steg-guider som vil få deg i mål med ditt prosjekt.

Når våren endelig står i full blomst, er det ingen steder i verden vi heller vil være enn i våre egne hager. Vi vil sitte der på en enkel benk og nyte naturens livlige fargespill. Etter vi har fjernet ugress i blomsterbedene , klippet hekken  eller vannet i pallekarmene, vil vi kunne sette oss ned og nyte vårt dagsverk samtidig som vi puster ut litt.  Da passer det helt ypperlig med en skjønn benk i hagen.

Tenk slik når du skal bygge utendørsbenk

Det  aller viktigste er at benken lages av en tykk og bred planke som er god å sitte på. Det er også viktig at du benytter rett type skruer avhengig av materialene du bruker. Det finnes blant annet terreassebordskruer i rustfritt stål, treskruer og rustbestandige treskruer. Når du er ferdig kan benken behandles med oljegrunning, grunning og males ferdig med den utendørsmalingen du ønsker. Velg gjerne hageputer i forskjellige farger, tepper eller skinnfeller, til å legge på benken, for ekstra komfort. Dette gjør også at man kan sitte lenger uten å få “tresmak” i baken.

Disse benkene passer bra til å ha i hagen

Scottsdale-serien Baltic Garden i shabby chic-stil passer bra på flere  steder i hagen. Du kan for eksempel plassere benken rett på plenen, på belegningsstein eller på grus. I tillegg til benker som er produsert i økologisk furu, terrassebord og oljet tre, finnes det også utendørsbenker i stål og galvanisert stål.

Steg for steg

Slik bygger du din egen utendørsbenk

En liten sladrebenk til et avslappende sted i hagen, en pute vil øke sittekomforten. 

Den stilfulle utendørsbenken passer bra som sladrebenk i kveldssolen, og gir noen ekstra sitteplasser når du dekker på til langbord ute. Den er lett å bygge, så hvorfor ikke lage to når du først er i gang?

Husk!
Trykkimpregnert trevirke passer bra til utendørsbenker. Bruk trelim beregnet for bruk utendørs.

Tips!
Snakk med familien før du velger hva slags benk du skal lage, så finner dere en benk som alle setter pris på.

Bytt ut hageputene eller andre sitteunderlag for å lage litt variasjon. 

Vedlikehold
Stell og ta vare på benken din. Pass på at du følger anbefalingene for vedlikehold i monteringsanvisningene, slik at benken ikke tar skade av vær og vind.

Her kommer steg-for-steg-instruksjoner på hvordan du kan lykkes med ditt byggeprosjekt.

Steg 1

Lag to par bein. Sag til fire stykk 407 mm lange bein A av konstruksjonsvirke 48x98 mm. Sag til fem stykk 308 mm lange tverrliggere B av rekker 48x73 mm.

Materiale
Din innkjøpsliste for å utføre prosjektet
Treskrue utendørs 4,5x50mm
Utsolgt
73 95 kr /stk
Treskrue TFT utendørs 5,0x60
Utsolgt
136   kr /stk
Tregrunning Ute V
Utsolgt
129   kr /stk
Vindus- og Dørmaling V
Utsolgt
149   kr /stk
Trelim vinter
Utsolgt
59 95 kr /stk
48x98 Konstruksjonsvirke C24
Utsolgt
32 45 kr /lm
48x73 Rekker
Utsolgt
34 90 kr /lm
22x98 Kledning
Utsolgt
36 85 kr /lm
Totalsum Inkl. moms
Fra kr