Celleplast S80 EPS

Finnes i flere tykkelser
ART.NR: 16405
Celleplastplate av EPS-type.
Vis mer
Tykkelse:
st
Lager i butikk Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
Søk etter postnummer

Celleplast S80 EPS

Celleplasten kan akkurat som mineralull brukes til å isolere et hus fra grunnmur til tak. Den kan med fordel støpes inn i en betonggrunnmur eller brukes som isolasjon i garasjeinnkjørsler. Platene har lav egenvekt, sterk bæreevne og legges ut raskt.

EPS-type

Celleplast med betegnelsen EPS kalles ekspandert celleplast. Den består av små kuler som smeltes sammen under varme og trykk. Ekspandert celleplast har god isolasjonsevne siden den består av 98 prosent innestengt luft. Den har også høy fuktbestandighet og gir derfor en god beskyttelse mot kulde, vind, fukt og mugg.

XPS-type

Denne typen kalles for ekstrudert celleplast og er et jevnere materiale enn celleplast av EPS-type. Den veier også mer, tåler høyere trykkbelastninger og gir en enda bedre beskyttelse mot fukt. XPS-celleplasten kan man også slipe til med sandpapir. Ekstrudert celleplast brukes for konstruksjoner med høye krav til holdbarhet, for eksempel de delene av grunnmuren som kommer til å punktbelastes av bærende innervegger, peiser m.m. Den brukes også der det er økte krav til fuktbestandighet.

Lambdaverdien

Den viktigste verdien man bør kjenne til når det gjelder isolering, er den såkalte lambdaverdien. Denne angir isolasjonens varmekonduktivitet, altså hvor god den er til å lede varme. I et isolasjonsmateriale der en lav varmekonduktivitet er ønskelig, isolerer derfor materialet bedre jo lavere lambdaverdi det har. Den svenske Boverket foreskriver en lambdaverdi på maks 37 når yttervegger isoleres i nybygde hus. Skal du for eksempel isolere en garasje, kan verdien være høyere.

Støpe celleplast inn i betonggrunnmur

Ved å støpe celleplast inn i en betonggrunnmur forhindrer man effektivt bakkekulden i å ta seg opp i grunnmuren. Platene legges ut på makadamlaget før betongplaten støpes. De plasseres slik at skjøtene i de forskjellige lagene forskyves for å forhindre kuldebroer. Den anbefalte tykkelsen for husgrunnmurer er 300 mm. En betonggrunnmur isolert med celleplast, kan se slik ut (regnet nedenfra): fiberduk, makadam, celleplast, armeringsnett på distanseklosser og til slutt betong.
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer 801030