Få en fin altan | ByggmaxFå en fin altan | Byggmax

Få en fin altan

Etter en hard vinter kan balkongen trenge litt kjærlighet i form av en grundig rengjøring og avslutt med å olje inn balkongen med en treolje.

Etter en hard vinter kan altanen trenge litt kjærlighet i form av grundig rengjøring og avsluttende behandling med treolje. Over tid dannes det alger på terrassebordene, og de blir både glatte og stygge. Dette fjerner du ganske enkelt ved å gni inn såpe eller vaskemiddel med en hard børste, og til slutt skylle av med vann. Husk at det ikke må ligge igjen rester av vaskeoppløsningen, og at overflaten må være helt tørr når den skal behandles med treolje. Da får treverket glansen tilbake og terrassebordene blir beskyttet mot fuktighet og sprekkdannelse. Endelig er altanen klar for sommeren. Sørg for å lage til en fin utebelysning for å skape en skikkelig koselig uteplass. Tenk belysning på flere nivåer: i gulvet, på gulvet, på bordet, fasaden og i taket hvis du har vinterhage.

Få en fin altan | ByggmaxFå en fin altan | Byggmax

Innred altanen for sommeren

Når altanen er godt rengjort og du har oljet den inn for sesongen, er det på tide å møblere. Innred med planter, belysning, tepper, puter, dyner, pledd og sommermøbler for en frodig oase hvor du vil tilbringe mange timer i sommer. Hvilke utemøbler vil du innrede sommerscenen med i år? Med spisebord og stoler kan du nyte deilige grillmiddager som aldri tar slutt. På Byggmax finner du smarte benkebord med benker og bord i ett, som er enkle å flytte rundt på altanen. Hvis du også har plass til en sofagruppe på altanen, får du en komfortabel salong å døse av på eller sosialisere med gjestene før maten er klar.

Inspireras av våra guider-steg-för-steg