FORLENGINGSHYLSE

Brukes mellom skruestang og skrusstolpe
ART.NR: 236109
Fundamentering med jordskruer er et enkelt og smart alternativ til tradisjonelle stolper eller fundament. Du slipper å grave, støpe, vente og frakte bort jord, og i tillegg får du en ren arbeidsplass.
Vis mer
Fra
stk
Lager i butikk Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
Søk etter postnummer

FORLENGINGSHYLSE

Fundamentering med jordskruer er et enkelt og smart alternativ til tradisjonelle stolper eller fundament. Du slipper å grave, støpe, vente og frakte bort jord, og i tillegg får du en ren arbeidsplass. Du skrur raskt jordskruen ned til frostfri dybde, slik at du får pålitelig grunn å bygge på. Som navnet antyder, er et jordskruen en skrue som skrus ned i bakken. Den krever ikke maskingraving eller isolasjon, og den monteres for hånd. Jordskruen har vinger som vrir den ned i bakken, der den blir en stabil og solid stolpe. Finnes i forskjellige lengder, og er egnet for terrasser, verandaer, uteplasser, planker, gjerder, grinder, garasje, carport, mindre hytter og boder. Jordskruen forårsaker ikke vibrasjoner i bakken og skader ikke overflaten. Det gir fundament uten å måtte grave opp hele tomten, slik at man sparer mye tid og arbeid. Kan gjenbrukes. Boltbraketter, U-braketter, hjørnebraketter kan monteres på stolpen i et velprøvd og fungerende system for fundament.

Montering

Lag et hull i bakken med spett der jordskruen skal monteres. Deretter setter du spissen av jordskruen i hullet og skrur. Sett spettet i hullet i jordskruen og vri til skruen er langt nok ned. Jordskruen bør skrus ned til frostfri dybde. Det finnes monteringssett som tilbehør. Det forenkler jobben hvis underlaget er hardt. Det finnes også forlengelsesdeler hvis du trenger det. Undersøk bakken før du bygger fundament. Hvis det er mye stein i bakken, er det lurt å finne alternative plasseringer for stolpene.

Steinete bakke

Du bør rydde bort eventuelle overflatesteiner fra bakken. Hvis jordskruen treffer stein når den er skrudd ned under frostsikker dybde, kan du kappe den med vinkelsliper. Deretter borer du nye 18 mm hull for montering av braketter og fester. Hvis jordskruen forflytter seg fordi det treffer stein, kan det justeres litt ved hjelp av stolpefestene. Hvis du treffer stein når jordskruen står stabilt, men ikke er under frostsikker dybde, kappes skruen, og deretter graves bakken opp rundt den før man dekker til med grunnisolasjon for å hindre at frost flytter skruen.

Tekniske data

Diameter: 60,3 mm

Godstykkelse: 2,9 mm

Diameter, skrueflens: 150 mm

Vis mer
Leverandørens artikkelnummer D60.3_2.9Z