Forskalingsblokk

15 halv åpen
ART.NR: 04602
Forskalingsblokker er enkle å legge, gir et flott resultat og kan brukes til alt fra fundament til grunnmur.
Vis mer
stk
Lager i butikk Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
Søk etter postnummer

Forskalingsblokk

Forskalingsblokker er enkle å legge, gir et flott resultat og kan brukes til alt fra fundament til grunnmur. De kan settes rett på underlag av pukk eller grus, eller på et støpt fundament.

Det beste er å starte leggingen i et hjørne for så å plassere forskalingsblokkene etter hverandre ende mot ende. Blokkene kan kappes med vinkelsliper og forskalingsmurens lengde tilpasses med hele eller halve blokker. Ved starten av et nytt lag er det viktig å sette hjørneblokkene slik at en sikrer automatisk forskyvning av hvert lag (høyre på venstre og omvendt).

Armeringsjern kan legges i hvert tredje lag, og det er viktig å begynne i det første laget. Det er normalt med en armeringsmengde på Ø8 eller Ø12. Forskalingsblokkene kan også armeres vertikalt om det vil bli utsatt for stor sidebelastning.

Når ønsket høyde er oppnådd, fylles blokkene med flytende betong, og vi anbefaler at det fylles ca 1,2 meter i høyden av gangen. Under støping kan det for sikkerhets skyld monteres avstivere vertikalt ved hjørner og ender selv om muren skal være stabil nok i seg selv. Når muren er ferdig skal den ha omtrent samme styrke som en mur støpt på stedet.
Vis mer
Varemerke Multiblokk
Leverandørens artikkelnummer 2432