Fundament

ART.NR: 0374
Betongfundament gjør arbeidet raskt og enkelt, og er perfekt som fundament til balkonger, gjerder, boder og lekestuer.
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Fundament

Betongfundament gjør arbeidet raskt og enkelt, og er perfekt som fundament til balkonger, gjerder, boder og lekestuer.

Beskrivelse


Start med å måle ut hvor fundamentet skal plasseres. Grav deretter hull til fundamentet slik at det er plass til ca 10-20 cm komprimert pukk eller grus under, og at fundamentet stikker opp ca 5 cm over bakkeflaten. Pukk eller grus gjør at fundamentet ikke presses opp av frost. Om du må grave dypere for å nå stabil jord, fyller du enkelt på med så mye pukk eller grus som behøves.

Ved vanskelige grunnforhold eller laster over 400 kg, skal fundamentet kombineres med en betonghelle som plasseres under fundamentet. Om jorden er veldig løs anbefaler vi deg å bruke et lenger fundament. For å være sikker på at fundamentene kommer på samme nivå, kan du legge en planke mellom dem. Sett deretter et vater på planken og se at fundamentene er i vater.

Fundament er ikke dimensjonert for frittstående høye vegger eller gjerder som får press fra vind eller snø. Det fungerer derimot utmerket der hvor vegg eller gjerde bygges i vinkel eller festes i f.eks husvegg oppe og nede.

Montering i søylesko


Når du fester stolper i betongfundamentets søylesko er det viktig at stolpenes endetre ikke ligger direkte mot selve fundamentet, ettersom det da vil gå fukt fra betongen opp i treet. Legg derfor en ca 1 cm trebit som avstandskloss mot betongen når du fester stolpen. For godt feste anbefaler vi at du borrer i stolpen først og deretter bruker franske treskruer. Når stolpen er på plass kan avstandsklossen fjernes.
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer 327004