Gipsblanding

ART.NR: 07903
Er det kanskje på tide å få nye friske fliser på badet Eller hva med et vakkert mosaikkmønster Kanskje passer det å legge et pent gulv av fliser når du allerede er i gang med oppussing
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Gipsblanding

Er det kanskje på tide å få nye friske fliser på badet Eller hva med et vakkert mosaikkmønster Kanskje passer det å legge et pent gulv av fliser når du allerede er i gang med oppussing

Hva du enn velger så vil du at flisene skal feste seg lett og at de fester seg der de skal, også om de utsettes for fukt, vær og vind. Kvalitet og pålitelighet får du med produktene fra Megaron.

Megaron Gl 5 er et lim i pulverform som blandes med vann rett før påføring og anvendes før montering av gipsplater på keramiske veggmaterialer som puss, tegl, lettbetong og grovere betongflater.

Egenskaper

Limet er ikke passende for montering på metall, glass, plast, tre eller slett betong. Det anbefales heller ikke i rom som utsettes for langvarige perioder med vann eller smeltende snø som for eksempel svømmebassenger, terrasser og balkonger. Tilfeldig økning i fukt på kjøkken eller bad har ingen påvirkning. Herdingstiden påvirkes dels av mengden vann og dels av temperaturen. Ved en blanding 1:2 i 200C herder blandingen i løpet av 30-40 minutter. Mer vann og lavere romtemperatur forlenger herdingstiden. Ved temperaturer under 50C stopper herdingen. Arbeidstiden, dvs den tiden du har på deg til å tilpasse og korrigere gipsplaten, avhenger av hvordan den eksisterende veggflaten absorberer limet, normalt mellom 2 og 10 minutter.

Slik gjør du det

Underlaget behøver ikke grunnes om produktet brukes som tiltenkt. Gammel tegl, gips, betong eller lettbetong må dog primes. Springvann og pulver blandes i romtemperatur på 5-300C i blandingsforholdet 1 del vann og 2 deler pulver. Blandes for hånd eller med en elektrisk blander. Blandes kun i rustfrie spann og rene kar. Om du blander for hånd bør du helle pulveret i vannet slik at det blir gjennombløtt og faller til bunns. Rør rundt til alt vann er absorbert. Om så lite som 1-2 mm vann ligger som et lag over blandingen, må dette også blandes inn. Deretter er det klart til bruk. Ved mekanisk blanding bør oppmålt mengde pulver og vann blandes samtidig – uten å vente på at pulveret bløtes opp og faller til bunn. I begynnelsen er blandingen tynn, men blir raskt tykkere. Etter 2-3 minutters røring har blandingen nådd sin ferdige konsistens. Om blandingen kjennes for tynn eller tykk kan du tilsette mer pulver eller vann. Konsistensen er viktig og bør være så tynn som mulig, dog uten at den skal være rennende.

Produktet oppfyller krav i henhold til den europeiske standarden PN-EN 14496:2007 og har mottatt hygienisk sertifikat fra National Institute of Hygiene nr HK/B/1301/01/2009.
Brannmotstand: A1
Brukes innen: 30 minutter
Hefteevne: mer enn 0,1 MPa
Dekning: ca 1 kg/dm3
Forbruk: ca 3 kg/m2
Arbeidstemperatur: minst 5 °C
Temperatur for lagring og transport: 0 °C til 40 °C
Garantitid: 1 år fra produksjonsdato
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer 07903