Kompostering

Alle hager trenger en kompost. Med en kompost blir det enkelt å kaste løvet om våren, og du kan også kompostere husholdningsavfallet. Etter 8–10 måneder er prosessen ferdig, og du har fått kompostjord. Balansen mellom oksygen, næring og fuktighet er viktig. Derfor bør du tenke på å ha 1 del strømateriale og 3–4 deler matjord. Når du kjenner på komposten, skal den kjennes som en oppvridd svamp. Strømaterialet sørger for at det ikke blir pakket for hardt. Det må komme oksygen inn i komposten. Som strømateriale kan du bruke tørt gress, flis, løv og avispapir.

Plassere kompostbeholderen

Hvis det ikke er riktig balanse i komposten, kan den begynne å lukte, så plasser den gjerne et sted der den er beskyttet mot vind og står i skyggen, slik at den ikke er til sjenanse for naboene. Kompostering kan gjøres på mange forskjellige måter. Du kan bruke en kompostbeholder av metallrister, som bare er for hageavfall, eller en tett beholder av plast, som kan brukes til husholdningsavfall kombinert med hageavfall. Her finner du produkter fra blant annet Biolan, Gop og Jabo.

Lag din egen kompostbinge

Det er ikke vanskelig å bygge kompostbinge. Vi gir deg våre beste tips for å lykkes med kompostbingen. Hos oss finner du også alle produkter du trenger til hagen din. Lykke til!

Vis mer
Filter

5 Resultater

Sorter etter
Jabo
Finnes i flere farger
Fra 2 195  kr
Einhell
Svart, Rød, 2300, kW
3 199  kr
199  kr
Einhell
Svart, Rød, 2000, kW
1 799  kr
Jabo
2400 x 1000 mm, svart
219  kr