Hold juletreet fin | ByggmaxHold juletreet fin | Byggmax

Hold juletreet fin hele julen

Her er våre beste tips for å holde juletreet fint hele julen.

Hva ville en jul vært uten et staslig juletre? Ta vare på det på den riktige måten og se frem til en lang jul med din grønne venn, uten barnåler på gulvet og i strømpene dine.

 

Tips 1 - La grana sakte, men sikkert, bli vant til varmen innendørs

La grana sakte, men sikkert, bli vant til varmen innendørs. Da unngår du temperatursjokk og en gran som raskt mister alle barnålene sine. Den beste tiden å ta treet inn på er når det er mildvær. Ved temperaturer under null grader må den tines i et kjølig rom i ca. 24 timer, før den kan tas inn i varmen. Et godt sted til dette er for eksempel en kjølig garasje eller bod der det er kun noen få plussgrader.

Hold juletreet fin | ByggmaxHold juletreet fin | Byggmax

Tips 2 - Vann alltid granen ved plussgrader

Vann alltid granen ved plussgrader, selv når den står ute. Jo høyere temperatur, jo mer vann drikker den. En gran som tørker ut vil snart begynne å miste barnålene.

Tips 3 - Sag et helt nytt kutt nederst i juletreet

Sag et helt nytt kutt nederst i juletreet, rett før du tar juletreet inn i stua. Da vil det best trekke til seg det vannet det trenger. Vann deretter rikelig.

Tips 4 - Plasser juletreet i god avstand fra varme elementer som ovn eller peis

Plasser juletreet i god avstand fra varme elementer som ovn eller peis, for å hindre uttørking. Et tips er å sprøyte grenene med vann, hvis luften føles tørr.

Tips 5 - Vann ofte

Vattna granen ofta – gärna varje dag. De första dagarna kan en gran dricka flera liter. Vanligt vatten är det bästa för törstiga julgranar.

 Juletretips | Byggmax Juletretips | Byggmax
  1. LYSSLYNGE CLUSTER LIGHTSON
    LYSSLYNGE CLUSTER LIGHTSON
    329   NOK /stk
  2. Juletrekuler 30-pakk
    Juletrekuler 30-pakk
    29   NOK /stk