Isolasjon

Mange eldre boliger har ikke tilstrekkelig isolering eller fuktsperre i vegger og tak. Det fører til stort varmetap, og uten fuktsperre kan det enkelt oppstå råte eller muggskader i boligen din. Det skal ikke mye til for å forhindre dette og spare flere tusenlapper i året. Du kan enkelt etterisolere med isolasjon fra Byggmax.

Isolasjon og etterisolering

En bolig trenger isolasjon! Det vet vi godt i landet vårt. Flere av de eldre boligene har ikke tilstrekkelig isolering eller fuktsperre i vegger og tak. Da klarer ikke huset å holde på varmen og uten fuktsperre kan det enkelt oppstå råte eller muggskader. Det skal heldigvis ikke så mye til å forhindre dette og spare deg for flere tusen i året. Vi hjelper deg med etterisolering hos Byggmax.


Vindsperre, isolasjon og fuktsperre

Det vanligste er å etterisolere ved å fjerne ytterpanelet på husveggen. Men du kan gjøre det innvendig også. Det er enkelt og du trenger ikke så mye utstyr til det. Til isolasjon av vegg eller tak trenger du mineralull, som enten er laget av glassull eller steinull. Steinull består av smeltet steinmateriale, mens glassull består av glassfiber og er den isolasjonen som er mest benyttet i Norge. Videre trenger du en fuktsperre, som er en aldersbestandig plast som hindrer fukt i å trenge inn. En isolasjonskniv gjør det enkelt for deg å kappe remser av isolasjon til vegg og tak.

Etterisolere vegger og tak


Man kan enkelt etterisolere både tak, loft og vegger for å skape et bedre inneklima. Ved isolasjon av tak og vegger må du passe på at du legger en fuktsperre mellom isolasjon og innerveggen. Mange gamle hus har ikke fuktsperre, og det kan føre til mugg og råteskader på boligen. Fuktsperren hindrer fuktighet i å trenge inn i selve boligen og varm luft i å forsvinne ut. Mot yttersiden passer du på å bruke en vindsperre. Som navnet tilsier beskytter den underlaget mot vind, og er diffusjonsåpen, slik at den lar fuktighet slippe ut mens den beskytter isoleringen mot utvendig fukt. Vindsperrer har lang holdbarhet og vil beskytte boligen din i over 50 år.

 

Pass på isolasjonen rundt vinduer og dører

 

Beskytt konstruksjonen ved å bruke dytteremse av glassull rundt dør og vinduskarm etter at du har isolert. Pass på at det blir diffusjonstett ved å sette på en bunnlist på innsiden med en elastisk fugemasse. For å sikre at det er åpent for diffusjon på utsiden lar du det være en åpning på minst 15 mm mellom remsen og utside-listen. Blir det for tett stenges fukten inne ved temperaturforskjeller. Ved å etterisolere vil du ha en lyddempende vegg som stenger ute uønsket bråk når du skal sove. Ekstra isolasjon i tak og vegger vil også gi bedre oppvarming av huset og spare deg for utgifter til fyring.

 

Spar på utgiftene, gjør det enkelt selv

Du kan være din egen snekker ved å kjøpe alt som trengs hos Byggmax. Vi har alt du trenger av isolasjon til vegger og tak, og du kan låne henger til frakt gratis. Gjør det billig ved å gjøre det selv.

32 Produkter

 1. Fuktsperre
  0,2mm, 2,7x25m
  Fuktsperre
  Pris fra
  539   kr /st
 2. Vindsperre veggpapp
  16x1,25m, Vaflet
  Vindsperre veggpapp
  Pris fra
  629   kr /stk
 3. Vindsperre
  2,75x12,5m, diffusjonsåpne
  Vindsperre
  Pris fra
  849   kr /stk
 4. Dampsperre tape Flex
  SP/Sitac-godkjent
  Dampsperre tape Flex
  Pris fra
  199   kr /stk
 5. Dampsperre tape
  50mmx25m
  Dampsperre tape
  Pris fra
  109   kr /stk
 6. Fuktsperre
  0,15mm, 2,6X15m
  Fuktsperre
  Pris fra
  299   kr /stk
 7. Fugeskum 500ML Midun Basic
  500ml
  Fugeskum 500ML Midun Basic
  Pris fra
  58 95 kr /stk
 8. Skumpistol
  Til pistolfugeskum
  Skumpistol
  Pris fra
  239   kr /stk
 9. Tetningsstrimmel
  50X22mm, 15m
  Tetningsstrimmel
  Pris fra
  98 95 kr /st
 10. Isolasionskniv
  Isolasionskniv
  Isolasionskniv
  Pris fra
  119   kr /stk

32 Produkter