Isolert Boddør

Glass 90x200, 18 grader, U-verdi: 1,0
Artikkelnummer: 117712
Vekt: 32
En solid, isolert boddør for varme rom, for eksempel fritidshus, lager, kjeller, kjøkkeninngang.
Velg butikk for å se lagerstatus
Sendes innen
4-7 hverdager
Klikk & hent
Fra
3495   kr /stk
stk
Isolert Boddør
En solid, isolert boddør for varme rom, for eksempel fritidshus, lager, kjeller, kjøkkeninngang. Furudøren leveres ubehandlet. Ved montering anbefales det at alle dørens sider behandles. OBS! Dørhåndtak og låsesylinder er IKKE inkludert.

Høyre- eller venstrehengslet

Dørens hengsling bestemmes av hvilken side gangjernene sitter på når du åpner døren mot deg, og hvis de er på høyre side er døren høyrehengslet.

Behandling av døren

Lagerdøren er ubehandlet, noe som innebærer at alle dørens 6 sider må behandles før montering.

Dekkfarge

Sørg for at overflaten er tørr, ren og fri for støv.
Start med å stryke treet med grunnolje, og vær spesielt nøye med endetreet.
Grunne deretter én gang med grunningsmaling og avslutt med å male døren to ganger med dekkfarge.

Oljebehandling

Sørg for at overflaten er tørr, ren og fri for støv.
Bruk en flat pensel og stryk inn døren med rikelig mengde treolje.
Vent i ca. 30 minutter og tørk deretter av overskuddsolje med en fille, og gjenta deretter behandlingen. For at en dør skal holde seg godt bør den etterses én gang i året og oljes på nytt ved behov.

Modulmål

Døren har et modulmål på 90x20, noe som gjelder selve åpningen i veggen. Karmens egentlige størrelse er 885x1985 mm, og det gir mulighet for justering av karmen under monteringen og å dytte med isolasjonsmateriale.

Monteringsanvisning

1. Ved montering av dør, begynn med å plassere kiler på bunnen der terskelen skal hvile. Kilene skal møte hverandre fra utside/innside. Still opp dørkarmen på disse kilene og vær nøye med at terskelen og karmens overstykke er vannrette.
2. Karmen skal nå kiles fast, først nede og deretter oppe. Sett deretter fast kiler inntil hvert innfestingspunkt. Kilene settes fast parvis, én fra innsiden og én fra utsiden. Kontroller med et vater at gangjernsiden og den motsatte siden er loddrette. Hvis det er behov for ytterligere justering gjøres dette med ekstra kiler. Mål diagonalene i karmåpningen, de skal være like lange.
3. Hvis innfestingen gjøres med spiker, forbore i karmen før spikring. Dette gjøres i høyde med kilene. Spikre fast med spiker 100x3,4. Start med å sette fast terskelen og gangjernsiden, deretter motstående side. Heng på dørbladet og kontroller deretter at døren lukker godt. Hvis innfestingen utføres med karmskrue, bore og monter i henhold til de anvisningene som gjelder for den valgte karmskruetypen.
4. Kapp kilene i nivå med karmen. Dytt med isolasjonsmateriale mellom karm og stenderverk. Fyll igjen hele rommet, men ikke for mye fordi det da er fare for at karmen blir stående i spenn.
Raske fakta