Klinkerfug fleksibel

ART.NR: 06315
Klinkerfugemasse er en sementbasert, fleksible fugemasse med god festeevne for fuging av keramiske materialer på alle faste underlag.
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Klinkerfug fleksibel

Klinkerfugemasse er en sementbasert, fleksible fugemasse med god festeevne for fuging av keramiske materialer på alle faste underlag. KLINKERFUGEMASSE kan brukes til fuging av keramiske materialer på gulv i tørre rom med en fugebredde på ca. 2-10 mm. Kan også brukes utendørs.

Forbehandling: Fjern fugemasse som dekker mer enn halve fugesporet. Påse at det ikke finnes noen løse materialer på flisene eller i fugene.
Blanding: Til 5 kg pulver tilsettes ca. 1 liter vann, til 15 kg pulver tilsettes ca. 3 liter vann. Bruk rent og kaldt vann. Rør med en vispeutstyrt bormaskin til en klumpfri og homogen masse. Vent i 2-3 minutter og rør om på nytt. Fugemassetemperaturen bær være mellom +10 til +20 ºC OBS! Kontroller produksjonsnummer og bruk produktet med samme nummer på hele overflaten. Blandet masse bør brukes innen ca. 2 timer.
br> Påføring: Fukt uglasert materiale med en svamp før fugingen. Fordel fugemassen med en gummisparkel diagonalt over flisene. Fjern overskytende masse med gummisparkelen. Rengjør overflaten med en fuktig skureblokk eller en svamp etter ca. 10-20 minutter, eller når fugene ikke kleber ved berøring. OBS! Vær forsiktig ved rengjøring av mørke fuger. Ved den første rengjøringen skal restene av fugemassen fjernes fra flisene. Målet er ikke å få flisene helt rene. Ved overdreven rengjøring vaskes pigmentet ut, og fugene blir lyse eller bølgeformede. Etter 1-2 timer når fugene begynner å stivne, kan flisene rengjøres en gang til. Etter ytterligere et par timer kan flisene tørkes av med en tørr klut. Fugene bør holdes fuktige i 3 døgn for best mulig resultat.

MERK DEG FØLGENDE! Følg alltid BYGGmax anvisninger, teksten på forpakningen og produktdatablad før bruk av fugemassen. På grunn av variasjoner i underlag og faktorer i omgivelsene kan BYGGmax ikke gi noen garanti mot eventuelle fargeendringer. Med sementbaserte fugemasser anses ikke bølgeform og utfellinger som produktfeil, men beror på lokale omstendigheter, slik som temperatur, RF, variasjoner i underlag og de keramiske flisenes sugeevne, overdosering av blandevann og/eller vaskevann eller påvirkning av vann som renner ned i fugene som følge av for tidlig rengjøring. For best mulig resultat bruker du så lite vann som mulig ved rengjøring. Fugene skal ikke utsettes for rennende vann i løpet av de tre første døgnene (syv døgn ved fuging utendørs). Etter 7 dager kan man bruke vanlige rengjøringsmidler. Fugemasse som har begynt å stivne i spannet må ikke blandes med ytterligere vann.

Fukt uglaserte fliser med vann før fuging (fugene må ikke utsettes for rennende vann) Keramiske fliser med matt eller porøs overflate kan lett misfarges ettersom de suger til seg fargepigment fra fugene. Ved fuging med fugemasse i mørke farger, må rengjøringen være ekstra nøye for å unngå misfarging av fuger og fliser. For keramiske fliser der denne effekten kan oppstå, må du utføre en testfuging innen selve fugingen utføres. På polert granittkeramikk kan fargepigmentet feste seg i mikroporer på flisoverflaten. Unngå fuging med fugemasse som har en farge som står i kraftig kontrast til flisfargen (er du i tvil, bør du først utføre en testfuging). Ved en eventuell avsyring skal fugene alltid fuktes på forhånd. Undersøk først om flisene tåler en avsyring.

Du må ikke blande forpakninger av forskjellig størrelse og forpakninger fra ulike produksjoner på samme overflate.

Miljø og helse

Produktet inneholder sement og kan irritere huden. For ytterligere informasjon, se sikkerhetsdatablad.
Vis mer
Last ned mer informasjon