Male radiator | ByggmaxMale radiator | Byggmax

Male radiator

Å male elementer kan være litt vrient og vrient, men med de rette forholdene blir arbeidet mye morsommere. Les våre beste tips her!

Å male radiatorer kan være vanskelig og pirkete. Men hvis du vet hvordan blir arbeidet morsommere.

Hvis du har en radiator som har begynt å flasse eller ruste, er det kanskje ikke den fineste detaljen i rommet. Og om du nylig har malt om rommet blir det ekstra fint med nymalte radiatorer.

Hvilken pensel egner seg mest?

Med rett pensel går malingen raskere og enklere. Radiator- og vinkelpensler har god rekkevidde og kommer til i hjørner og langs kanter. Radiatorpensel brukes ofte i «kantmaling» langs tak- og veggkanter, sokler, gulvlister og i hjørner. Byggmax har forskjellige modeller av vinkelpensler og radiatorpensler for alle typer malerarbeid og malingssystem.

Male radiator | ByggmaxMale radiator | Byggmax
Elementpensel | ByggmaxElementpensel | Byggmax

Radiatorpensel

Radiatorpensler skiller seg fra vinkelpensler ved at tykkelsen er mindre enn 10 mm. Penselens tykkelse avgjør hvor mye maling den kan bære med seg, hvilket avgjør kapasiteten dens. En radiatorpensel har lavere kapasitet sammenlignet med en vinkelpensel og har bedre presisjon og tilgang i hjørner og trange steder. Penslene fåes med både lange og korte skaft.

Vinkelpensler

Vinkelpensler har kraftigere innfatning sammenlignet med radiatorpensler og vanligvis en tykkelse på mellom 14-22 mm. Den kraftige innfatningen gjør at penselen bærer med seg mer maling, så det er mer effektivt men mindre nøyaktig sammenlignet med radiatorpenselen.

Maling

Radiatorer veksler fra varmt til kaldt så det er viktig å velge riktig maling når du skal male dem. I dag er det spesiell radiatormaling som tåler varme uten at den blir gul eller får sprekker.

Et godt forarbeide er alfa og omega

For at malingen skal feste seg så godt som mulig må du rengjøre radiatoren før du begynner å male. Bruk malingsrens eller spesialvask for å få bort alt belegg. Skrap eller slip bort eventuell rust. Hvis radiatoren har områder som er flekket eller slipt ned, bør disse males før med alkydgrunning. Hvis radiatoren er plassert i et våtrom er det lurt å påføre rustbeskyttelse før maling. Tenk på om du skal bruke plast eller papir for å beskytte gulvet og veggen bak radiatoren.

Male elementet ditt

Nu är det dags att börja måla elementet. Börja pensla områden som befinner sig längst in med väggen och jobba dig sedan utåt. På så sätt minskar du risken att förstöra ett område som du redan målat på. En elementroller, som har ett mycket smidigare skaft fungerar bäst för att måla bakom element. När du målar framsidan av elementet är det bra att använda en mindre pensel. Då blir mycket lättare att arbeta och du kommer åt mellan alla ”veck”. Lycka till!

Tvätta element | ByggmaxTvätta element | Byggmax