Murblokk

Finnes i forskjellige størrelser
ART.NR: 04580
Miljøvennlig murstein produsert av lettklinkerkuler.
Vis mer
Bredde:
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Murblokk

Miljøvennlig murstein produsert av lettklinkerkuler. Kulene produseres av kalkfattig leire som formes og deretter brennes i roterende ovner. Siden bindes kulene sammen med sement, sand og vann til en murstein. Steinen har kanaler for armeringsjern på oversiden, og disse brukes ved armering av for eksempel en vegg der man som grunnregel forsterker første, siste og derimellom hver tredje murskift med armeringsjern. Lettklinkermurstein gir godt innemiljø og holdbare konstruksjoner over og under bakkenivå.

Bruksområde:

Lettklinkerblokk brukes vanligvis sammen med Murbruk B for å bygge ulike konstruksjoner, for eksempel inner- og yttervegger over eller under bakkenivå, murer, garasje, landbruksbygninger, griller, osv. Steinen mures sammen med Murbruk B og pusses så med Murbruk B eller C avhengig av holdbarhetskrav.

Fordeler:

Ikke allergifremkallende, påvirkes ikke av fukt og mugg. Lydisolerende. En pusset vegg av lettklinkermurstein gir god. lydisolering, noe som det settes stor pris på i bolighus.

Brannsikkert. Steinene brenner ikke og gir derfor god brannbeskyttelse.

Isolerende. På grunn av små luftceller inne steinen har den relativ god isolasjonsevne i forhold til andre murstein og støpte murer. Steinen lagrer varme som det tar lang tid før den slipper.

Mange muligheter. Steinen er godt egnet for boring og spikring; vanlig spiker fester godt. Steinen lar seg også lett forme på ulike måter.

Å kappe steinen:

Lettklinkersteinen kappes enklest med tigersag utstyrt med spesialblad. Man kan også bruke øks for å bearbeide steinen.
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer 4528107U-1