Parkettgulv Eik Plank

Parkettgulv 14mm, 5Gs, 2,77m2/pk - UTGÅENDE
ART.NR: 13408
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Parkettgulv Eik Plank

Parkett i eik, enstavet planke, gir følelsen av et solid tregulv og er det mest eksklusive i vårt soritment. Eik er et treslag med gode egenskaper og mest verdsatt i våre hjem.

Lett å legge takket være det smarte click-systemet


7-lags UV-herdet lakk
Leveres som 1-stav
Lett å vedlikeholde
Gulvet legges ”flytende”
Garantitid: 30 år
Tykkelse på sliteflate: 2,5 mm
Slipbar: 2-3 ganger
Tykkelse: 14 mm
Format: 2200 mm x 180 mm
Antall kvm/pakke: 2,77
Vekt/pakke: ca 23 kg
* Vi anbefaler et ekstra lag med lakk, alternativt olje i følgende miljøer. Rådfør deg med en fagmann

Soverom
Hverdagsrom
Barnerom
Garderobe
Kjøkken
Hotellrom
Konferanserom
Kontor
Butikk

Legg parkett på betong


Ujevnheter


Start med å se etter om det er ujevnheter i betonggulvet. Om du finner noen kan du enten slipe gulvet eller flytsparkle det. Velger du å slipe er det betongslip som gjelder. Deretter må alt slipestøv fjernes med en støvsuger.

Om du velger å flytsparkle må gulvet aller først primes med betongprimer. Den er tettende for små porer og ujevnheter, og gjør forholdene optimale for sparkling. Når det er primet helles eller pumpes sparkel ut over gulvet. Eksakte blandings- og påføringsforhold står beskrevet på innpakningen. Sparkelmassen flyter ut av seg selv, men man kan hjelpe til med en tannsparkel.

Underlag


Når gulvet er slipt eller flytsparkelet har tørket, legges det ut aldersbestandig plast som beskyttelse mot fukt. I en kjeller kan man bruke fuktisolasjonsmatte som gir en enda bedre fuktbeskyttelse. Skjøtene tapes og om man bruker aldersbestandig plast brettes kantene opp et lite stykke langs veggene for å forhindre at enden på parketten angripes av fukt (plastbrettene klemmes senere fast bak listene når de spikres på plass). Når plasten er på plass legges lumppapp eller skumplast, begge har steglydsdempende egenskaper. Også her tapes skjøtene slik at pappen ikke glir for mye rundt. Deretter kan gulvet legges.

Skumplast eller lumppapp


Både skumplast og lumppapp er steglydsdempende, men man bør likevel ta hensyn til visse omstendigheter når man velger material. Om gulvet som skal legges er tynt er skumplast å foretrekke siden den er mykere en lumppapp. Om det er gulvvarme under, fungerer lumppapp bedre ettersom skumplast er noe isolerende og gjør at varmen går nedover i stedet for opp i gulvet.

Gulvlegging


Gulvbordene legges i lengderetningen fra høyre side bort til den venstre veggen. Når du kommer til den venstre veggen sager du av den delen av det bordet som blir overflødig, og du bruker denne delen når du begynner å legge neste lengde av gulvet ved siden av den lengden du startet med. Husk at du ikke skal bruke gulvbordbiter under 20 centimeter.

Ekspansjon


Ettersom tre er et levende materiale og finnes i laminatens HDF-lag, trengs det plass slik at det kan bevege seg når det vokser og krymper. Derfor skal man ha plass til ekspansjon langs veggene. La det altså være et rom på ca 1 mm pr breddemeter gulv, og minimum 12 mm langs veggene.

Døråpninger


I døråpninger skal må det også gjøres plass for ekspansjon ettersom mye av bevegelsesenergien fra gulvet kanaliseres gjennom den lille åpningen som lages ved døråpningen, og derfor blir en avlastende ekspansjonsplass nødvendig. Her gjelder de samme regler som glippen langs veggene. Glippen tettes senere av en list eller terskel.

Listing


I rom som krever god ventilasjon som for eksempel kjeller eller når man har lagt nytt betonggulv, bør man liste med såkalte luftende sokler. Dette innebærer at du setter en masonittbit på omtrent 4 mm med 60 cm mellomrom på gulvlistene rundt i hele rommet. Avhengig av veggmaterialet fester du deretter listene med dykkert om det er trevegger, med spikerplugg om veggene er av betong eller med listespiker om det er lettbetongvegger.

Større rom


Er gulvet 22 meter bredt eller bredere behøves det et ekspansjonsrom, en dilatasjonslist, på midten av gulvet.

Leggeanvisning for gulv på bjelkelag


Når du skal legge gulv på bjelkelag begynner du med å påføre bjelkene ett lag med lim. Ta ikke lim på alle bjelkene med en gang, men påfør underveis ettersom sponplater legges ut. Legg deretter ut sponplater og kantene på disse limes og skrus deretter fast underveis. Det skal ikke brukes plast, isolasjonsmatte eller luftende sokler i dette tilfellet, men ellers er anvisningen den samme som for gulvlegging på betong.
Vis mer
Varemerke Barlinek