Plasttak

Uknuselig polykarbonat, 2500x1115mm
Artikkelnummer: 21151
Vekt: 3.78
Plasttak (PC) kan brukes til mye - for eksempel et eget rom ute, som en altan, hall, bod, drivhus, carport m.m.
Velg butikk for å se lagerstatus
Sendes innen
2-5 hverdager
Klikk & hent
Fra
199   kr /m2
stk
Plasttak
Plasttak (PC) kan brukes til mye - for eksempel et eget rom ute, som en altan, hall, bod, drivhus, carport m.m. Plasttaket er sterkt og slagfast, samt lett å montere. Det slipper inn et behagelig sollys og er svært værbestandig.

Montering

Et plasttak monteres med en spesiell plasttakskrue, denne typen skruer krever ingen forborring, den har vinger som utvider skruehullet som gjør at plasttaket kan bevege seg uten å sprekke, dessuten er det også en tetningsplate på skruen som forhindrer lekkasje. Skruen festes i bunn av bølgene på platen. Husk på at plastplatene skal overlappe hverandre med minst to bølger. Husk også på å legge den siden av plasttaket med taperemsen ”this side out” mot solen for å få maksimal og garantert holdbarhet.  

Oppbevaring

Før montering bør taket oppbevares tørt og i skyggen. Skulle kondens komme i mellom platene, finnes det en risiko for at denne fungerer som et forstørrelsesglass og smelter plasten.

Material og fakta

Polykarbonatens allsidighet gjør den utmerket for å skape funksjonelle, estetiske og tiltalende produkter. Polykarbonat kan lett formes og farges i utallige farger, men kan også være helt transparent, noe som gjør den genial for bruk i tak og takvinduer. Transparens, utmerket seighet, termisk stabilitet og en svært god dimensjonsstabilitet gjør polykarbonat (PC) til et av de mest brukte tekniske termoplaster.
 

Egenskaper for polykarbonat

- Høy slitestyrke gjør den motstandsdyktig mot slag og sprekker
- Høy varmebestandighet gjør den ideell for bruk som krever sterilisering
- God formstabilitet gjør at den beholder sin form ved en rekke forhold
- Gode elektriske isoleringsegenskaper
- Biologisk og lett å gjenvinne
- Utmerket å bearbeide
- Åpen og optisk klarhet
- Flammereduserende med utmerkede brannegenskaper
- Polykarbonat er en mangesidig, slitesterk plast som brukes for en rekke ulike behov.
- Den største fordelen med polykarbonat sammenlignet med andre typer plast, er en uslåelig styrke kombinert med lav vekt. Polykarbonat er nesten uknuselig.

Miljøpåvirkning

Det er ekstremt lite utslipp i miljøet fra produksjon av polykarbonat. Den produseres i lukkede prosesser (hvilket innebærer at materialet ledes fra ett lukket rom til et annet) med strenge rutiner for behandling av utslipp. Produkter som har lang levetid og forventes brukt i flere år, er typiske for polykarbonat. Et polykarbonatprodukt kan gjenvinnes, gjenbrukes eller makuleres på et sikkert vis.
Last ned mer informasjon
Raske fakta
Leverandørens artikkelnummer CM00800025