Takgipsplate

ART.NR: 07212
Takgipsskivan uppfyller svensk standard.
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Takgipsplate

Takgipsplatene har gipskjerne og et lag utenpå av kartong. Platene har falsede kanter slik at skjøtene ikke behøver sparkles, kun skruehullene. Gips påvirkes i liten grad av fukt og temperaturforandringer. Kartongen rundt gipsen er dog følsom og skal beskyttes mot såvel fukt som væsker under bygging.

Takgipsplater oppfyller svensk standard.

Bruksområde


En plate spesielt utviklet for tak innendørs. Passer godt til brannisolering på grunn av at krystallisert vann i gipskjernen fordampes ved hete, noe som gir en kjølende effekt og holder igjen en spredning av brann. Gips har også naturlige lyddempende egenskaper.

Oppbevaring og transport

Vi anbefaler å oppbevare gipsplatene innendørs beskyttet fra fukt. Legg platene plant på gulvet. Om platene skal løftes på paller eller truck bør platene legges på regler med maks 600 mm avstand fra hverandre. Om avstanden er lenger, kan man risikere at platene bøyer seg. Vær obs på platenes hjørner og unngå at de legges hardt ned på underlaget. Unngå også å dra platene mot hverandre ettersom det da er en risk for riper. Platene skal alltid bæres på høykant, stående.

OBS!


Ved oppbevaring utendørs under presenning og på harde flater anbefales det maks to dager, men om gipspakken plastemballeres kan de oppbevares lenger på denne måten. Pass på at det ikke kommer regnvann under pakken.

Tilpasning

Den enkleste måten å kappe en gipsplate på, er ved hjelp av en stållinjal og en skarp kniv. Skjær gjennom hele kartonglaget slik at at du får en rift i gipskjernen. Deretter knekker du platen lett mot en bordkant og avslutter med å skjære gjennom kartongen på baksiden. Slip til kanten med sandpapir eller gipsrive ved behov.

Montering

Ved montering innendørs er det viktig at bygningen er tett og tørr, det vil si: Det må ikke være vann på gulvet, ingen lekkasjer ovenfra gjennom bjelkelag, samt at det ikke må regne inn gjennom vindu eller andre fasadeåpninger. Bruk gipsheis for en enklere montering av innertak.

Om platene ikke skal monteres direkte mot bjelkelag eller skrus mot eksisterende innertak, spikres eller skytes lekter mot underlaget pr 400-600 mm. Lektene settes opp med c-avstand, maks 600 mm. Ved montering mot eksisterende innertak kan man justere lektene for å få det til å stemme med platenes lengde. Fest platenes skjøter i den korten enden i forhold til hverandre for å forhindre sprekkdannelser. Skjøter skal alltid være på festene i underlaget.

Ved montering mot stålbjelker og tre anbefales montering med skruer. Velg skruenes lengde ved å måle gipstykkelse + 20 mm for tre eller gipstykkelse + 10 mm for stålbjelker. Bruk skrutrekker og dra skruen til slik at hodet senkes 0,5 til 1 mm. Fest skruene 10 mm fra platens kant og med ca 200 mm skrueavstand. Fra kortkantene festes skruene 15 mm inn.
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer 5709636380320