Velg riktig markise | ByggmaxVelg riktig markise | Byggmax

Velg riktig markise

En markise har mange fordeler, her finner vi ut hvilke ulike typer markiser som finnes og deres bruksområder.

En markise er en praktisk investering som forbedrer både komforten og funksjonaliteten i hjemmet eller uteområdet ditt. Markiser har mange fordeler, fremfor alt hjelper de med å gi skygge og kjølighet. Ved å blokkere solstrålene skaper markisene et kjølig og behagelig sted, både inne og ute. De gir også effektiv beskyttelse mot UV-stråling, noe som er gunstig både for oss mennesker og for møbler som ellers ville blitt utsatt for solbleking.

Å installere markiser på huset eller leiligheten din kan også bidra til energieffektivitet og lavere strømkostnader. En markise hjelper med å redusere mengden sollys som når vinduene dine, og på denne måten kan markisen bidra til å holde temperaturen lavere i løpet av sommermånedene og dermed redusere behovet for aircondition.

Med en markise kan du også sørge for å skape et forbedret utendørsliv. Ved å tilby skygge kan terrassen, balkongen eller hagen brukes, selv når solen er på det varmeste.

Velg riktig markise | ByggmaxVelg riktig markise | Byggmax
Vindusmarkise | ByggmaxVindusmarkise | Byggmax

Utforsk vårt utvalg av ulike markiser

Hos oss finner du et stort utvalg av vindusmarkiser, terrassemarkiser, vertikale markiser og sidemarkiser. Alle våre markiser er produsert i Sverige og kan fås i mange forskjellige størrelser, farger og varianter for å passe akkurat dine behov - det vi kaller «By Me». Er du usikker på hvilket stoff og hvilken farge du vil ha? Bestill stoffprøver for å finne din favoritt som passer best hjemme hos deg! Nedenfor går vi gjennom de ulike markisenes fordeler og bruksområder.

Vindusmarkise

En vindusmarkise monteres direkte over et vindu og gir en effektiv og rask løsning for å kunne regulere lysinnslipp og temperatur i et valgfritt rom. I tillegg til sine praktiske fordeler gir vindusmarkiser også en estetisk dimensjon til fasaden, forbedrer hjemmets utseende og gir mulighet til å tilpasse stilen etter personlig smak. Våre vindusmarkiser er enkle å betjene og kan enkelt felles inn når de ikke er i bruk.

Terrassemarkise | ByggmaxTerrassemarkise | Byggmax

Terrassemarkise

Terrassemarkiser er den ultimate forlengelsen av ditt utendørsområde, enten det er en terrasse eller en uteplass. En terrassemarkise hjelper til med å skape en kjølig og behagelig oase hvor du kan nyte sommerens varme dager, uten å være overlatt til solens intense og sterke lysstråler. Ved å ha en terrassemarkise sikrer du deg mot skadelige UV-stråler og skaper et trygt og sikkert miljø for avslapping og samvær. Ved å betjene markisen kan du enkelt tilpasse hvor mye skygge og lys du ønsker.

Vertikalmarkise

En vertikalmarkise er en variant av den tradisjonelle vindusmarkisen. Vertikalmarkisen løper langs utsiden av vinduet ditt i styreskinner og er utstyrt med en screenduk. Du kan beholde utsikten samtidig som du stenger ute de sterke strålene. En vertikal markise gir effektiv solbeskyttelse og egner seg til bruk som innsynsskjerming. Du trenger altså ikke å bli blendet eller miste utsikten din, smart ikke sant?

Sidemarkise

Hvis du vil ha en praktisk og fleksibel løsning for å skape privatliv og beskyttelse, er en sidemarkise et perfekt alternativ for uteplassen eller terrassen. Sidemarkiser er, som navnet antyder, montert på siden av en uteplass og kan enkelt trekkes ut eller rulles inn etter ønske. Sidemarkiser er en praktisk løsning for å beskytte mot vind, innsyn og lavtliggende sol.

Våre sidemarkiser stenger ute nærmere 100% av solstrålenes varme og er laget av smuss- og vannavvisende duk. De har også en automatisk fjær som hjelper til ved innrulling.

Sidemarkise | ByggmaxSidemarkise | Byggmax