Velg riktig pensel | ByggmaxVelg riktig pensel | Byggmax

Velg riktig pensel

Mal med riktig pensel for best mulig resultat. Vi gir våre beste tips til hvilken børste du bør velge.

Malepenselen er malerens desidert viktigste redskap. Å bruke riktig type pensel gjør at du som maler kan oppnå beste mulige resultat for maleprosjektet ditt. Malejobben blir også garantert mye enklere om du har riktig pensel til rett type jobb. Det finnes nemlig forskjellige pensler med egenskaper tilpasset for ulike bruksområder. For å velge riktig pensel bør du gå ut ifra hva du skal male og hvilken maling du skal bruke.

Her har vi samlet våre beste tips for å hjelpe deg å velge rett pensel! Vi lærer deg alt du trenger å vite om ulike typer pensler og hvilke malejobber de kan brukes til.

Velg riktig pensel| ByggmaxVelg riktig pensel| Byggmax

Hvilken pensel skal du velge?

Ved å kjenne til hvilke typer pensler som finnes og deres ulike formål kan valget bli lettere. Her har vi derfor listet opp populære pensler og bruksområdene deres.

• Fasadepensel passer, som navnet antyder til maling av fasader, men også andre typer treverk utendørs. Penselen er ofte bred, grov og tar opp mye maling.

• Lakkpensel brukes till treverk der lakk anvendes - som for eksempel lister, møbler, foringer, dører og vinduer. Lakkpensel finnes både i natur- og syntetisk bust.

• Vinkelpensel, også kalt radiatorpensel, har samme bruksområder som lakkpenselen, men har et vinklet skaft. Takket være det vinklede skaftet får du lettere tilgang til vanskelige steder.

• Runde og ovale pensler er utmerkede pensler til bruk for presisjonsarbeid som å male vinduer, lister, sprosser, hjørner og profiler. De kan brukes både til innvendig og utvendig malearbeid.

• Treoljepensel egner seg for å olje inn eller lasere for eksempel terrasse, fasade, tregjerde, levegger og tremøbler.

Naturbust eller syntetisk bust - hva er best?

I tillegg til å velge en pensel basert på bruksområdet, må du også velge riktig type bust på penselen. Materialet i busten gjør nemlig at penselen passer mer eller mindre bra for ulike typer maling.

En pensel med syntetisk bust gir som oftest en glattere overflate enn en pensel med naturlig bust. Derimot holder håret i en pensel med naturlig bust fargen bedre. Det gjør den mer egnet til tynnere maling som olje og lasur. Generelt passer syntetiske pensler bedre til vannbasert maling og penslene med naturlig bust bedre til oljebasert maling.

Basert på tipsene våre håper vi at du nå enkelt kan velge hvilken pensel du skal ha til maleprosjektet ditt.