Vindsperre veggpapp

ART.NR: 17045
En vindbeskyttende papp som bidrar til en velisolert yttervegg.
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Vindsperre veggpapp

En vindbeskyttende papp som bidrar til en velisolert yttervegg.

Bruksområde

Vindpappen settes opp rett innenfor fasadematerialet på en yttervegg, og sørger for at vindkast ikke forstyrrer og flytter på isoleringen, og på den måten forstyrrer isoleringen.

Greit å vite om isolering

Naturen vil automatisk jobbe for å jevne ut skillet mellom temperaturer. Er det varmt inne i et hus og kaldt utenfor, vil luften forsøke å jevne ut forskjellen. Isoleringens oppgave er enkelt sagt å gjøre det vanskelig for varmen å ta seg over til den kalde siden. For å oppnå dette, og samtidig unngå fuktskader, må en vegg bestå av flere komponenter. Prinsippet for en riktig isolert vegg er som følger (fra innsiden): Overflate – fuktsperre (plastfolie) – isolering – vindbeskyttelse – overflate utside.

Her følger en kort redegjørelse for de ulike materialenes funksjon:


Rett under overflaten på innsiden av en vegg sitter en lufttett plastfolie.

Når den varme og fuktige luften på innsiden søker seg mot den kaldere utsiden, hindrer folien luften fra å gå gjennom veggen der den senere kjøles ned, kondenserer og forårsaker fuktskader. Folien tvinger luften til å ta en annen vei og om boligen er riktig isolert, skjer dette gjennom ventilasjonssystemet. Deretter kommer selve isoleringen som isolerer ved at den inneholder stillestående luft, noe som er en dårlig varmeleder. Innenfor fasaden er isoleringsmaterialet dekket med vindbeskyttelse som papp eller folie. Dette for å hindre bevegelser fra luften utenfra som kan flytte på isoleringen og sette den stillestående luften i bevegelse. En luftspalte mellom isoleringen og fasaden sørger for at vann som trenger inn på grunn av vær og vind har et sted å drenere ut.

Montering

Vindpappen skal sitte horisontalt eller vertikalt over isoleringen på utsiden av en yttervegg. Den festes mot reglene med spiker eller stifter, og avstanden mellom disse bør være 100 mm. Skjøter bør overlappe hverandre med minst 100 mm.
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer 60213