Ytterdør Larvik

100x210cm, høyrehengt
ART.NR: 118116
Ytterdøren er bygget opp rundt et rammeverk av regler isolert med celleplast og dekket med 0,4 mm aluminiumsplater på hver side.
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Ytterdør Larvik

Ytterdøren er bygget opp rundt et rammeverk av regler isolert med celleplast og dekket med 0,4 mm aluminiumsplater på hver side. Utenpå disse ligger sporfreste hdf-plater som er grunnmalt og deretter hvitmalt. Dørkarmene er laget i furu og terskelen i eik med slitekant i aluminium.

U-verdi

U-verdien gir en verdi på hvor godt et vindu eller en dør forhindrer varmetap fra bygningen. Desto lavere U-verdi, desto bedre isolerer døren eller vinduet.

Montering av dør

Begynn med å velge rett feste i forhold til ditt veggmateriale. Om veggen er av tre er det karmskruer som skal brukes. Er det betong, lettbetong eller tegl må det brukes karmskrue i kombinasjon av plugg.

Sjekk at gulvet under karmen er rett, og om det ikke er det må terskelen justeres med kiler. Dørkarmens underkant skal være i nivå med gulvbeleggets overside.

Løft inn dørkarmen og kil den fast langs sidene både oppe og nede. Kilene skal sitte parvis, en fra innsiden og en fra utsiden. Kilparene bør plasseres ved hvert skruehull.

Ta et vater og sjekk at dørens sider sitter rett, og juster kilene ved behov. Pass på at karmen ikke heller.

Fest deretter karmskruene uten å skru dem helt fast, først i siden ved hengslene og så i den andre siden. Når det er gjort skal dørens diagonaler måles for å sikre at døren sitter som den skal. Om diagonalmålene ikke stemmer overens kreves det ytterligere justering ved hjelp av kilene.

Når diagonalmålene er eksakte skrus karmskruene helt fast. Kilene kappes så av i kant med karmen og døren henges på.

Til slutt kontrolleres det om døren er lett og stenge og at glippen mellom døren og karmen er maks 3 mm. Gjør eventuelt en sluttjustering ved hjelp av kiler og skruer. Så er det tid for å isolere rommet mellom karm og vegg.

Å isolere med dytteremse

Dytteremsen vikles og dyttes inn uten å brytes i rommet rundt dørkarmen med et flatt verktøy. Det er viktig at remsen ikke pakkes for hardt ettersom det er mengden av varm stillestående luft i isoleringen som avgjør resultatet. Desto mindre dytteremsen trykkes sammen desto mer luft rommer den, hvilket gir en bedre isolerende effekt. For at isoleringen skal fungere optimalt er det deretter viktig at dytteremsen blir diffusjonstett (damptett) på innsiden og diffusjonsåpen på utsiden. Dette får du til på innsiden ved å la den aldersbestandige plasten i veggen festes over dørkarmen før foringen settes opp. På utsiden gjør du likedan med vindtettingen (folien eller pappen) som sitter rett innenfor fasadebekledningen.

Når isoleringen er ferdig kan rommet mellom karm og vegg dekkes med foringslister.

Teknisk informasjon

U-verdi (isoleringsverdi): 0,76 W/m2K
Låskasse: ASSA 8765
Underblekk: ASSA 3248
Overflatebehandling: Fargebetegnelse NCS-S 05 02-Y (normal hvit)

Garantier

10 års formgaranti
2 års fabrikkgaranti
2 års garanti på lakk og maling
Vis mer
Varemerke Br. Johansson
Leverandørens artikkelnummer 94066