ADDA TØRRBETONG B30

ART.NR: 01011
For støpe- og murerarbeider, f.eks. til støping av gulv med jordfuktig mørtel lagt ut på lirer.
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

ADDA TØRRBETONG B30

ADDA B30 er en støpemasse/tørrbetong med god bearbeidelighet som benyttes til støpe- og murearbeider der det er behov for større styrke enn ved bruk av B20.

GENERELT OM MØRTLER

Mange er kjent med B20, men ikke B30, B35 mv. Tallet etter B sier noe om styrken. Desto større tall etter B, jo sterkere er det, og desto flere ganger vil produktet tåle å fryse-tine uten å ta skade.

Når det gjelder B20, er det mange som bruker den ute men den oppfyller ikke kravene til å brukes ute etter standarden (NS-EN 206). B20 er beregnet for bruk der den ikke utsettes for vann og frost eller aggressivt kjemisk miljø og der det er lave krav til styrke, f.eks. inne i bolig. Brukes B20 ute må man påregne begrenset levetid på konstruksjonen.

B30 kan i noen tilfelle brukes ute med godt resultat, uten stor risiko for frostsprengning. Brukes på vertikale flater eller om man bruker lite vann. Står angitt på sekken.

M35MF45 er for større belastninger og for utebruk. Kan f.eks. brukes til garasjegulv fordi den tåler veisalt. Det tåler ikke lavere klasser som B20, B25, B30. Den er frostsikker ihht NS-EN 206 i de fleste eksponeringsklasser. På sekken er det angitt en maks mengde vann for at den skal være frostsikker.

BRUKSOMRÅDE

For støpe- og murerarbeider, f.eks. til støping av gulv med jordfuktig mørtel lagt ut på lirer.

Adda B30 er en støpemasse/ tørrbetong med god bearbeidelighet som benyttes til støpe- og murerarbeider der det er behov for større styrke enn i B20/B25. Anbefalt brukt der det er stor belastning, eller f.eks. på vertikale flater ute. Den gir en glatt overflate, og kan derfor brukes til synlige betongoverflater.

ADDA B30 er i klasse B30M60, godkjent til eksponeringsklasse XF1 (fryse-/tineangrep ved moderat vannmetning uten avisningsmidler), ihht. NS-EN 206, om det brukes maksimalt 2,6L vann til en sekk på 25kg.

For å få en sterkere eller frostsikker støpemasse til utebruk, brukes ADDA B35 MF45.

FORBRUK:

En sekk gir ca. 13 liter ferdig blandet masse, dvs. 1 m2 i ca. 1 cm tykkelse.

Bruk temperert vann. Brukstid: 1 - 2 timer. Masse som har begynt å herde må kastes, og ikke tilsettes mer vann.

BRUKSTEMPERATUR

Min. +6°C i luft, underlag og materiale. Ved muring i temperaturområdet +6°C og ned til -10°C kan ADDA FROSTFRI SL tilsettes i blandevannet. Bruk temperert og rent vann.

TØRKETID

Gangbar etter ca. 5 timer.

HERDETID

Alle tørrmørtler trenger lang tid for å herde. Du må beregne minimum 1 uke pr. cm før du for eksempel kan legge membran. Vil du jobbe raskere, bruker du Adda Kvikkstøp, Adda Flytstøp, Addaplan Super eller Addaplan Fiber.
Vis mer
Varemerke Adda
Leverandørens artikkelnummer FLB30