Akryl Fasademaling V

1 L, fasademaling, utemaling, vannbasert
Artikkelnummer: 194020
Vekt: 1.47
Midun Akrylatmaling er en vannbasert, fargebestandig dekkmaling av meget høy kvalitet, beregnet for trefasader.
Valgt farge
OBS! Vær klar over at fargen på skjermen ikke alltid stemmer overens med virkeligheten.
Velg butikk for å se lagerstatus
Sendes innen
2-5 hverdager
Klikk & hent
Fra
109   kr /stk
stk
Akryl Fasademaling V
Midun Akrylatmaling er en vannbasert, fargebestandig dekkmaling av meget høy kvalitet, beregnet for trefasader. Ved korrekt utført arbeid beskytter malingen fasaden i opp til 10 år. Dette skyldes at malingen danner en vannavvisende film på treet og inneholder beskyttelse mot alge- og soppangrep.

Smarte malertipsForberedelser
Begynn alltid med å lese igjennom bruksanvisningen på malingsboksen, og husk på å være grundig helt fra starten. Godt verktøy og et godt forarbeid legger grunnlaget for et vellykket maleresultat.

Luft- og overflatetemperatur er også viktig for sluttresultatet. Ikke mal hvis temperaturen er lavere enn 8 grader.

Husk alltid på å kontrollere fuktinnholdet i treet før maling. Den kan være på maks. 16 %.

Dekk til og masker alle detaljer på huset som ikke skal males, og beskytt vekster inntil husveggen med plast.

Husk på at hvis det vokser tett med trær og busker på og nær huset så gir det et skyggefullt og fuktig miljø som stimulerer veksten av alger og sopp. Dette gjelder spesielt på husets nord- og østside, som oftest ligger i skygge. Derfor er det et godt tips å fjerne trær, busker og andre høye vekster direkte inntil veggene.

Underlaget skal være rent, tørt og fettfritt før maling. Tidligere malte flater vaskes med fasadevask, og løs maling slipes eller skrapes bort. Flater som er skrapt rene grunnes først med Midun Grunningsolje og deretter med Midun Tregrunn Ute.

Nye treflater behandles først med Midun Grunningsolje på utsatte steder, deretter males hele flaten med Midun Tregrunn Ute. Det gir de beste forutsetningene før maling med akrylatmalingen.

Maling

Husk på at det ikke skal males i direkte sollys eller på solvarme flater. Mal heller ikke når det er fare for regn i løpet av det nærmeste døgnet eller dugg i løpet av 1-2 timer etter at du er ferdig med å male.

Mal ferdig hele flaten 2 ganger med en syntetisk pensel for å få et godt resultat. 1 liter maling rekker normalt til 8-10 m2. Hvis du vil ha en ekstra holdbar beskyttelse så maler du sør- og vestsidene på huset en tredje gang. Akrylatmalingen er overmalbar etter ca. 12 timer.

Etter malingen

Tørk av pensler og verktøy grundig før rengjøring med vann. Lukk boksen etter bruk.

Ta hensyn til naturen vår

Ikke tøm ut maling i avløpet. Grunnen er at dette kompliserer renseprosessen i renseanlegget. Lever inn maling som er blitt til overs, tomme bokser og løsningsmiddel til miljøstasjonen/gjenvinningen i kommunen hvor du bor.

Lykke til med malejobben din!
Informasjon om farer
EUH208
Inneholder isocyanater. Kan gi en allergisk reaksjon.
Raske fakta
Leverandørens artikkelnummer 194020
Type Akrylmaling
Bindemiddel Akrylat
Varemerke Midun