Flisrengjøring | ByggmaxFlisrengjøring | Byggmax

Flisrengjøring

Her kan du lese om våre beste tips og produkter for rengjøring av fliser og flisfuger.

Både kjøkken og baderom brukes flittig i hverdagen vår. Derfor er det viktig med flisrengjøring innimellom slik at kjøkkenet og badet er både trivelige og hygieniske. På kjøkkenet må du fjerne fettflekker og matrester, mens det på badet hovedsakelig er såperester, kalk- og hudavleiringer som lett fester seg på flisen. Rengjøring av fliser trenger imidlertid ikke å være komplisert, og med enkle rengjøringsrutiner tar det ikke så lang tid. Ha som tommelfingerregel å rengjøre flisene på badet en gang i uken, og å tørke av flisene på kjøkkenet hver dag.

Her gir vi deg de beste tipsene våre for hvordan du enkelt holder flisene rene.

Flisrengjøring | ByggmaxFlisrengjøring | Byggmax

Tips for å rengjøre flis

For enklere flisrengjøring kan du bruke både slikt du har hjemme eller spesialtilpassede produkter. En klassiker er å blande vann og eddik 50/50 i en sprayflaske. Det blir et effektivt rengjøringsmiddel som du kan spraye og tørke av flisene. Kalkrester må du kanskje gni litt ekstra på. Du kan også bruke sitronsaft i en sprayflaske eller på en rengjøringssvamp. Gni inn sitron, la det virke en stund og tørk av med varmt vann. Et annet alternativ er å bruke rengjøringsmidler for baderom. Bruk gjerne produkter som er skånsomme mot miljøet og som kan løse opp kalk.

For grovrengjøring av flisene kan du også få hjelp av en steamer som kan brukes på større overflater. Den løser opp og fjerner kalk effektivt og skånsomt fra gulv og vegger. I kjøkkenet derimot må du ha et rengjøringsmiddel som løser opp fett. Husk å ikke bruke stålull eller lignende da det kan ripe opp flisene.

  1. Flise- og fugerens Nitor
    Flise- og fugerens Nitor
    99 95 NOK /stk
  2. Vaskesvamp
    Vaskesvamp
    22 95 NOK /stk


Ikke glem å rengjøre flisfugene

Når flisene er rene må du også rengjøre flisfugene. Rengjøring av fuger på bad er nødvendig fordi de absorberer fuktighet, fett og såperester. En enkel og miljøvennlig måte er å blande like deler natron og vann til en slags pasta. Smør dette på fugen og la det virke i noen minutter. Deretter skrubber du med en tannbørste for å rengjøre fugen.

Det er ikke vanlig at det er mugg i fugene, men skulle det skje, kan du bruke et muggfjerningsmiddel. Har fugene blitt misfargede kan du relativt enkelt fuge om en vegg. Skrap ned fugen et par millimeter med en fugeskrape, og deretter fuger du mellom flisene på nytt. Følger du derimot disse tipsene kan du være sikker på at flis og fuger holder seg skinnende rene.