Gipsplate 13 mm

ART.NR: 07599
En standardplate for de fleste formål som gir en slett kleding av for eksempel vegger, stolper og bjelker.
Anvendes ikke i brann- /lydklassifiserte konstruksjoner
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Gipsplate 13 mm

Oppfyller samtlige europeiske normer når det gjelder materialsammensetning, densitet og vekt.

Anvendes ikke i brann- /lydklassifiserte konstruksjoner Platen består av en gipskjerne samt overflate av kartong. Gips påvirkes svært lite av fukt og temperaturendringer, men den omliggende kartongen er utsatt, og derfor må platene beskyttes mot både fukt og væte i byggtiden.

Platene er formstabile og enkle å håndtere. Dessuten er gips et rent naturmateriale som bidrar til et godt innemiljø.
Bruksområde
En standardplate for de fleste formål som gir en slett kleding av for eksempel vegger, stolper og bjelker. Gipsplatene er godt egnet både til tapetsering og maling. Gips har også naturlig lyddempende egenskaper og kan med fordel brukes som romdeler.

Oppbevaring og flytting


Vi anbefaler at gipsplater lagres tørt og innendørs. Platene plasseres plant på gulvet. Dersom palleløfter eller truck skal brukes, plasseres platene på strø med maks 600 mm mellomrom; er avstanden mindre, kan platene skades. Vær forsiktig med hjørnene på platenes, og unngå at de settes for hardt ned på underlaget. Unngå også å dra platene mot hverandre, ellers vil platene kunne få riper.

Platene bæres alltid stående på høykant.

OBS!
Ved oppbevaring utendørs under presenning anbefales maks to dager med mindre gipspakkene er pakket i plastemballasje. Pass på at det ikke samler seg regnvann under pakkene.

Tilpassing


Gipsplatene kappes enklest ved hjelp av en stållineal og en skarp kniv. Pass på å skjære gjennom hele kartonglaget, slik at du risper inn i gipskjernen. Deretter knekker du platen lett mot en bordkant og avsluttermed å skjære gjennom kartongen på baksiden. Slip kanten med sandpapir eller gipsrasp ved behov. Tenk på å tilpasse gipsplatene til en høyde maks 15 mm kortene enn rommets høyde.

Ett eller to lag

Vanligvis brukes ett gipslag.
Med doble gipslag i en skillevegg mellom oppnår man betydelig bedre lydisolering.
Formålet med doble gipslag kan også være at man ønsker en helt tett overflate. Ved for eksempel flislegging på treunderlag med sentrumsmål 600 mm, kan man ofte velge dobbel gips for å slippe justering av målet ned til 300 mm.

Opphenging

Dersom du ønsker å henge opp tyngre ting på den ferdige veggen, for eksempel en flatskjerm-TV eller hyller, anbefales et lag konstruksjonskryssfiner under gipsplatene. Dette gir et stabilt underlag for oppheng av tunge ting på gipsveggen.

Montering

Ved innvendig montering er det viktig at bygningen er tett og tørr, det vil si: at det ikke står vann på gulvet, ingen lekkasje ovenfra gjennom bjelkelag samt at det ikke regner inn gjennom vindu eller andre fasadeåpninger. Platene kan både festes stående og liggende; unngå at skjøtene støtes hardt mot hverandre, en glippe på 2-3 mm er ønskelig.
Ved montering mot stålprofiler og tre anbefales montering med skruer. Velg skruenes lengde ved å måle: gipstykkelse + 20 mm for tre. (Gipstykkelse + 10 mm for stålprofil). Bruk skrutrekker, og skru skruen ned slik at hodet senkes med 0,5-1 mm. Fest skruene 10 mm inn fra platens kant rundt hele platen med 10 cm mellomrom. Platens sentrum skrus med 50 cm mellomrom.
I visse tilfeller, som f.eks. på betongvegg, kan gipsplater også limes på med f.eks. konstruksjonslim.
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer 7046632485610
Last ned mer informasjon