Gipsplate rehab

ART.NR: 07007
En 6 mm tynn gipsplate med glassfiberarmert kjerne.
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Gipsplate rehab

En 6 mm tynn gipsplate med glassfiberarmert kjerne. Gips påvirkes veldig lite av fukt og temperaturforandringer. Kartongbekledning på gipsplaten er derimot sensitiv og skal beskyttes mot fukt under byggetiden. Platene er formstabile og enkle å håndtere. Gips er et rent naturmateriale som bidrar til et godt innemiljø.

Gipsplate rehab oppfyller svensk standard.

Bruksområde


Gipsplate rehab brukes for bekledning av eksisterende vegger og tak, og også for buede konstruksjoner. Platen slutter fint mot dør- og vindusforinger, gulvsokler og stukkaturer. Den gir et nytt og friskt utseende og jevner ujevne flater. Platen har senkede langsider for enkel sammensparkling av det ytterste platelaget for en slett overflate.

Oppbevaring og flytting


Vi anbefaler å oppbevare gipsplatene innendørs beskyttet for fukt. Sett platene plant på gulvet. Om det skal brukes en palleløfter eller truck bør platene plasseres på regler med maks 600 mm avstand fra hverandre. Om avstanden er større risikerer man at platene bøyes. Vær obs på platenes hjørner og unngå at de settes hardt mot underlaget. Unngå også å dra platene mot hverandre ettersom du da risikerer riper. Platene bør alltid stå på høykant.

OBS!


Ved oppbevaring utendørs under presenning og på harde flater anbefaler vi maks to dager. Om gipspakken plastemballeres kan de oppbevares lenger på denne måten. Se dog til at det ikke kommer regnvann under pakken.

Tilpassing


Kapping av gipsplater gjøres enklest ved hjelp av en stållinjal og en skarp kniv. Sørg for å skjære gjennom hele papplaget slik at gipskjernen ikke skades. Deretter banker du skiven lett mot en bordkant og avslutter ved å skjære gjennom kartongen på baksiden. Puss til kanten med sandpapir eller gipsrasp ved behov. Husk på å tilpasse gipsplatene til en høyde som er maks 15 mm kortere enn rommets høyde.

Montering


Ved innvendig montering er det viktig at bygningen er tett og tørr. Dvs at det ikke er noe vann stående på gulvet, ingen lekkasjer ovenfra gjennom bjelkelag, samt at det ikke regner inn gjennom vinduer eller andre fasadeåpninger. Platene kan festes stående og liggende. Unngå å la skjøtene støte hardt mot hverandre, et mellomrom på 2-3 mm er å foretrekke.

Ved montering av stålregler og tre anbefales det å bruke skruer ved montering. Velg skruenes lengde ved å måle: gipstykkelse + 20 mm for tre (gipstykkelse + 10 mm for stålregel). Bruk skrutrekker og skru skruen slik at hodet er senket med 0,5 – 1 mm. Fest skruene 10 mm inn fra platens kant i en ramme rundt, med 10 cm mellomrom.

Platenes sentrum skrues med 50 cm mellomrom. I visse tilfeller som eksempelvis på en betongvegg, kan gipsplater også limes opp med f.eks konstruksjonslim.
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer 5709636398240
Last ned mer informasjon