Glassfiberstrie

ART.NR: 18540
Glassfiberstrie er et holdbart material som er enkelt å male, det gir en veggstruktur sammenlignet med en helt slett vegg, dessuten har glassfiberstrien et brannsikkert belegg som gir en viss beskyttelse mot brann.
Vis mer
m
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Glassfiberstrie

Glassfiberstrie er et holdbart material som er enkelt å male, det gir en veggstruktur sammenlignet med en helt slett vegg, dessuten har glassfiberstrien et brannsikkert belegg som gir en viss beskyttelse mot brann.

Bruksområde

Glassfiberstrien kan festes på malte, tapetserte og pussede overflater og på gipsplater.

Før du begynner

For å beskytte møbler fra slipestøv anbefaler vi at de settes samlet og pakkes inn i plast. Gulvlister samt deksel til støpsel og kontakter fjernes. Forarbeidet på veggen er avhengig av hva slags type vegg det er.

Malt vegg

Start med å vaske av veggen med en sodablanding. Er veggen malt med blank farge kan du med fordel rubbe opp flaten med en grov svamp slik at limet festes bedre. Skyll til slutt av med vann.

Tapetsert vegg

Begynn med å ta bort tapet som sitter løst. Når veggen er ren sparkles eventuelle skader og la det tørke inn. Deretter slipes overflaten.

Pusset vegg

Børst bort løst puss, deretter sparkles hull, og la dette må tørke. Slip deretter med fint sandpapir.

Gipsplater

Start med å sparkle igjen skrue- eller spikerhull.

Om gipsplaten har fasede kanter må de sparkles igjen. Når sparkelet har tørket skal det slipes slik at platen blir helt tett.

Å sette opp glassfiberstrie

Om underlaget er sugende skal det før-limes. Stryk på et lag med lim, la det trekkes inn i materialet og tørke. Skjær til strien, legg til omtrent en decimeter ekstra for renskjæring etterpå. Stryk deretter ut rikelig med lim i et jevnt lag over veggen.

Sett opp strien og begynn med å presse fast den øverste delen ved hjelp av et strieverktøy mot taktes kant, la det være igjen 5 cm i skjærekant. Dra deretter med verktøyet og håndflaten ovenifra og ned slik at strien henger helt loddrett.

Se deretter til at strien fester ved å arbeide innenfra og ut med strieverktøyet, se til at alle luftbobler mellom vegg og strie presses ut. Jobb aldri nedenfra og opp. Sett opp neste striestykke kant i kant med den første, eventuelt med noen millimeters overlapp og press forsiktig til skjøten mellom striestykkene.

I innerhjørne lar du strien gå over på neste vegg med et par centimeter. Ved stikkontakter og støpsler pensler du med lim rundt og skjær deretter et kryss i strien når den festes over. Skjær til endelig når strien er på plass og har tørket. Etter oppsettingen kan strien males, og du bør regne med 2 strøk.
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer 18540