Glassfilt ugrunnet

ART.NR: 18550
Malerfilten kan festes på malte, tapetserte og pussede flater, samt på gipsplater.
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Glassfilt ugrunnet

Malerfilten kan festes på malte, tapetserte og pussede flater, samt på gipsplater.

- Beskytter og forsterker veggen mot slag, støt, sprekker, brann, vann, fuktighet og mugg.
- For tak og vegger i tørre rom.
- Raskt og enkelt oppsett
- Kan males om
- Lett å rengjøre

Før du begynner

For å beskytte møblene fra slipestøv anbefaler vi at de settes tett sammen og dekkes med plast. Gulvlister og deksel til el-uttak og kontakter skal demonteres. Forarbeidet på veggen varierer avhengig av hvordan type vegg det er.
Bruk også hansker samt heldekkende klær når du håndterer strien.

Malt vegg

Start med å vaske av veggen med en sodaløsning. Er veggen malt med blank maling kan du med fordel gjøre overflaten ru med en grov svamp slik at limet fester seg bedre. Skyll av med vann til slutt.

Tapetsert vegg

Start med å fjerne all tapet. Når veggen er ren, sparkles eventuelle skader. La det tørke og puss deretter overflaten.

Pusset vegg

Børst av alt som er av støv, sparkle igjen hull og la det tørke. Puss deretter med fint sandpapir.

Gipsplate

Start med å sparkle igjen skrue- eller spikerhull. Har gipsplaten fasede kanter, må de sparkles nøye. Når sparkelen har tørket, skal det pusses slik at platen blir helt slett.

Å sette opp malerfilten

Om underlaget er sugende, skal det forlimes. Påfør ett lag med lim, la det trekke inn i materialet og tørke. Skjær til strien, legg til omtrent en desimeter på veggens lengde for renskjæring. Påfør deretter rikelig med lim i et jevnt lag på veggen. Sett deretter strien opp. Start med å presse den øverste delen ved hjelp av et strieverktøy ved takets kant og etterlat 5 centimeter til skæring i toppen. Dra deretter med verktøyet og håndflaten ovenfra og nedover slik at strien blir helt loddrett. Forsikre deg om at strien fester seg ved å dra innenfra og ut med strieverktøyet. Sjekk at alle luftbobler mellom vegg og strie presses ut. Jobb aldri nedenfra og opp. Sett neste striestykke kant i kant med den første, eventuelt med noen millimeters overlapp og press forsiktig til skjøten mellom stykkene. Ved hjørnene lar du strien gå over på neste vegg med et par centimeter. Ved el-uttak pensler du med lim rundt og skjærer et kryss i strien når den festes over. Skjær til når strien er på plass og har tørket. Etter at alt er satt opp, kan strien kan males. Du bør beregne to strøk.
Vis mer