Fordeler med laminatgulv | ByggmaxFordeler med laminatgulv | Byggmax

Hva er laminatgulv?

Her kan du lese om fordelene med å legge laminatgulv i hjemmet.

Om dere ser etter et slitesterkt, lettstelt og rimelig gulv, kan laminatgulv være det rette for dere. Laminatgulv består av fire lag som settes sammen i en lamineringsprosess under høyt trykk. Den synlige delen av laminatgulvet er dekorlaget, som er et trykt papir med ulike naturtro motiver av forskjellige tre- og steinimitasjoner. Over dekoren ligger et lag med melaminharpiks som beskytter gulvet mot riper og slag. Kjernen består ofte av en HDF-plate (high density fibre board) og er det som bærer gulvet. Nederst er det et bunnlag som bidrar til ytterligere stabilisering.

Er dere en aktiv familie med barn og dyr? Med laminatgulv får dere et slitesterkt gulv samtidig som dere får utseendet dere alltid har drømt om. Laminatgulv er dessuten kompatibelt med gulvvarme og legges lettvint med klikksystem. Vi anbefaler å bestille en laminatgulvprøve så dere kan se hvilket som passer best hjemme hos dere.

Fordeler med laminatgulv | ByggmaxFordeler med laminatgulv | Byggmax

Ting å tenke på når du kjøper laminatgulv

I tillegg til at det er mange forskjellige design å velge mellom, er laminatgulv inndelt i ulike AC-klasser. AC står for «abrasion class» og er en internasjonal klassifisering som viser hvor laminatgulvet kan legges, og hvor slitesterkt det er. For eksempel tåler AC1 mindre påkjenning og kan derfor egne seg på soverommet, AC3 tåler mer påkjenning og passer godt på kjøkkenet, mens AC5 tåler kraftig påkjenning og kan legges i offentlige miljøer som butikker og restauranter. Ta derfor utgangspunkt i hvor dere skal legge laminatgulvet, når dere vurderer hvilken klasse dere trenger. Husk også at ikke alle laminatgulv tåler fukt. Søl og slaps fester seg derimot ikke, og laminatgulv er derfor veldig lette å rengjøre med klut og støvsuger.

Forskjellen på laminat og parkett

I dag finnes det mange ulike gulv å velge mellom, og iblant kan det være vanskelig å vite hva forskjellene er. Laminat- og parkettgulv er populære gulv til for eksempel stua, men hva er egentlig forskjellen mellom dem? Den største forskjellen mellom parkett og laminat er at parkett er i ekte tre, mens laminat er imitert. Parkettgulv er derimot mer delikat og krever jevnlig vedlikehold, mens laminatgulv tåler fukt noe bedre og er enkelt å rengjøre. Laminatgulv kan derimot ikke slipes om når det er blitt slitt, i motsetning til parkettgulv. Parkettgulv er dyrere enn laminatgulv, men med riktig vedlikehold har det lengre levetid.

Når man velger gulv, er det nyttig å spørre seg for eksempel hvor stort budsjettet er, om det er fare for stor slitasje, og om dere verdsetter ekte tre. Med utgangspunkt i dette kan dere begynne å finne fram til hvilket gulv dere vil innrede hjemmet med.

Bli inspirert av våre gjør-det-selv-prosjekt