Kundeservice

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundeservice

23966900
  • Prisløfte
  • Rask leveranse
  • Over 35 000 varer

Se lager og fraktkostnad

Norgeskart

Vareinformasjon

XPS300
XPS er sterkt og kan med fordel støpes inn i grunnmursålen eller brukes som isolering i garasjeoppkjørsler eller lignende. Platene har lav egenvekt, sterk bæreevne og er enkle å legge ut.

EPS

Isopor merket EPS kalles for ekspanderende isopor. Den består av små kuler som er smeltet sammen under varme og trykk. Ekspanderende isolasjon har god isolasjonsevne da den består av 98 prosent innestengt luft. Den har også høy fuktmotstand og gir derfor en god beskyttelse mot kulde, vind, fukt og mugg.

XPS

Denne typen kalles også for ekstrudert polystyren eller styrofoam, og kan sammenlignes med EPS, eller isopor. Den har høyere egenvekt enn EPS, tåler høyere trykkbelastninger og gir en vesentlig bedre beskyttelse mot fukt, spesielt for utvendig isolering. XPS brukes i konstruksjoner med høye krav til styrke, for eksempel til de deler av grunnmursålen som vil bli punktbelastet av bærende innervegger, åpne peiser eller lignende. Den brukes også der det er høye krav til fuktbestandighet, som for eksempel utvendig isolasjon på kjellervegg, telesikring (markisolasjon på utsiden av bygninger).

Lambdaverdi

Noe av det viktigste å kjenne til når det gjelder isolasjonsmaterialer er den såkalte lambdaverdien. Den angir isolasjonens varmeledningsevne, altså hvor god den er til å isolere mot kulde. Jo lavere lambdaverdien er, desto dårligere er varmeledningsevnen – og dermed bedre isolasjonsegenskaper.

Støping av isopor i betong

Støping av isopor i betongfundament/grunnmurssåle hindrer effektivt kulde fra bakken å komme opp i grunnmurssålen. Platene legges ut på gruslaget før betongplaten støpes. De legges ut slik at skjøtene er forskjøvet for å hindre kuldebroer. Den anbefalte tykkelsen av grunnmurssålen er 300 mm. Et grunnmurssåle isolert med isopor kan se ut som dette (nedenfra): fiberduk, grus, isopor, armeringsjern på distanseklosser og til slutt betong.

LAST NED MER INFORMASJON

RASKE FAKTA

Trykkfasthet (kPa) 300