Male kjøkkendører | ByggmaxMale kjøkkendører | Byggmax

Male kjøkkendører

Her gir vi deg nyttige tips til hvordan du kan lykkes med å male om kjøkkendørene dine.

Syns du kjøkkenet ditt begynner å bli trist og slitt? Løsningen trenger ikke å være å kjøpe et helt nytt kjøkken for dyre penger. Begynn med å male kjøkkendørene og bytt ut håndtakene. Det er både billigere og mer miljøvennlig.

Hvorfor ikke velge en helt ny farge når du likevel skal male om? En ny farge kan skape en helt ny atmosfære i rommet og her er det bare fantasien som setter grenser. Velg mellom ferdige farger eller kom innom en av butikkene våre som tilbyr fargeblanding og få hjelp med å finne den eksakte nyansen du lenge har drømt om. På denne siden gir vi deg nyttige tips om hvordan du lykkes med å male om kjøkkenskapene dine.

 
Male kjøkkendører | ByggmaxMale kjøkkendører | Byggmax
Gröna köksluckor | ByggmaxGröna köksluckor | Byggmax

Tips for å male kjøkkendørene selv

Begynn med å skru av dørene og ta bort beslagene. Rengjør dem nøye. For at malingen skal feste seg godt og ikke sprekke må alt fett og smuss bort. I kjøkkenmiljøer er det vanlig at fett fester seg mer enn i andre rom på grunn av stekeos og matrester.

Puss frontene med et fint sandpapir. På en ru overflate fester den nye malingen seg mye bedre. En upusset overflate kan resultere i at malingen ikke fester seg skikkelig og faller av etter kort tid. Etter at du har pusset dørene må du tørke av støv og rester med en lett fuktig klut.

Lurt å tenke på når du maler

Begynn med å ta av dørene og påfør 1 eller 2 strøk grunning. La det tørke skikkelig mellom strøkene. Grunning gir bedre feste til malingen og gjør at den nye overflaten holder lengre. Etter grunningen er det tid for å begynne med dekkfargen. Pass på å male med den ønskede fargen i treets naturlige retning, bruk tynne og lette strøk. For mye maling kan gjøre overflaten ujevn og stygg. Det lønner seg å begynne med å male kanter, speil og detaljer først. Mal speilene med en rull og detaljer, kanter og hjørner med en smal skrå pensel. Har du glatte dørfronter kan du bruke en liten malerull.

Når malingen har tørket ordentlig, pusser du døren med et fint sandpapir og tørker av med en klut før du går på med det siste strøket dekkfarge. Nå gjenstår det bare å la malingen feste seg og tørke skikkelig. Dette kan ta noen dager. Skru deretter fast de nye eller gamle beslagene og sett på dørene igjen. Sånn, da er det nye prosjektet ditt ferdig!

Ommålning av köksluckor | ByggmaxOmmålning av köksluckor | Byggmax